Cruisereiziger
Reisverslag

Cruiseverslag dag 2: MS Eurodam in Tallinn

Cruisereiziger vaart 8 dagen mee met het MS Eurodam op uitnodiging van Holland America Line. Na het inschepen in Helsinki gaat de reis naar Tallinn, Warnemunde, Kiel (Duitsland), Gothenburg en twee dagen in Kopenhagen.

010 Eurodam Tallinn

De eerste nacht op het MS Eurodam een zeer rustige, wat golven die amper te voelen waren. Om zeven uur klopte roomservice aan mijn deur: het ontbijt! Op het zonnige ruime balkon at ik mijn cornflakes en genoot ik van mijn fruitsap terwijl we tegelijkertijd Tallinn binnenvoeren. 011 Eurodam Tallinn

Het is wel even opschieten, om kwart over acht uur verzamelen we in het theater voor een excursie. De eerste groep is relatief klein. Met twintig personen mogen we van boord zodra het schip vast aan de kade ligt. Het is een mooie dag in Tallinn met wel vijf schepen! Naast ons ligt de prachtige Royal Princess aan de kade. Verderop vinden we de Norwegian Star en Legend of the Seas.

012 (2) Eurodam Tallinn

We lopen snel door en verderop onthaalt onze gids ons bij de bus en vertrekken we… richting Haapsalu. We blijven niet in Tallinn maar rijden in twee uur richting de schattige badplaats Haapsalu. De kleine plaats is de place to be voor VIPS van Estland. Er staan vele houten huizen die af en toe een verfje mogen hebben. Een serene sfeer heerst op de boulevard! Wat een droomplek om rond te struinen. 012 Eurodam Tallinn

Na een prima lunch aan het einde van de boulevard brengt de chauffeur ons terug naar Tallinn waar we in een spoedtempo in een kwartier tijd een aantal highlights zien.

013 Eurodam Tallinn

Exact om half 4 keren we terug naar de kade van het MS Eurodam. Nog een uurtje voor we vertrekken en ik heb nog even de mogelijkheid om souvenirwinkeltjes te bekijken en schepen te spotten 🙂 Met een warm welkom mag ik terug aan boord. Met een drankje bij het zwembad waan ik me in het Caribisch gebied door de waterfonteinen.

016 Eurodam Tallinn

In het door Buddha’s omgeven restaurant Tamarind geniet ik ‘s avonds van een pittige soep met de veelzeggende naam Jewel of the Sea met wontons (zakjes gevuld met garnaaltjes). De proeverij van kleine Satestokjes die ik daarna kies, bestaat uit liefst vijf verschillende sate-variaties. Gelukkig heb ik plek genoeg plek over voor een topper van de avond: pangasius vis gebakken in hoisin saus en eindig ik tot slot met de Tamarind chocolate. Wauw!

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)