Cruisereiziger
OntspanningThemacruise

Cruisen onder de vallende sterren met Costa Cruises

Sterren kijkenCruisereizigers aan boord van de Costa neoRiviera en de Costa neoRomantica, wacht deze maand een unieke ervaring. Met de nieuwe Stargazers, professionele Skymaster telescopen, kan de sterrenhemel worden geobserveerd. De Perseïden meteorenzwerm die tussen 10 en 13 augustus kan worden waargenomen, zal voor de opvarenden die een cruise maken met Costa Cruises een onvergetelijke ervaring worden. In Italië staat het verschijnsel bekend als de Nacht van San Lorenzo. De Costa neoRiviera is die nacht de ideale plek om het spektakel in de meest gunstige omstandigheden te bewonderen. De grote ‘meteorenshow’ aan boord van het schip tijdens de Nacht van San Lorenzo wordt georganiseerd in samenwerking met het Righi Astronomisch Observatorium in Genua.

Aan boord van de Costa neoRiviera, die op dat moment bezig is met een 12-daagse route in het Middellandse Zeegebied, kunnen de gasten op 10 augustus de ‘San Lorenzo Nacht’ extra goed waarnemen, want het schip is voorzien van moderne ‘Skymaster’ telescopen. Ook zijn er bemanningsleden aan boord die getraind zijn door wetenschappers uit het observatorium om te begeleiden en extra informatie te kunnen geven. Zo wordt het een onvergetelijk en ook romantisch moment voor de cruisereizigers.

Ook reizigers die in Amsterdam aan boord zijn gegaan van de Costa neoRomantica wacht dit jaar een extra bijzondere beleving. De 13- en 15-daagse reizen naar het noorden van Europa waar de zon tijdens de zomer niet ondergaat, bieden weer een andere ‘stargazing’ activiteit. Dankzij de hypermoderne H_alfa ray solar telescoop kan de zon worden geobserveerd.  Een unieke mogelijkheid die alleen door Costa Cruises wordt aangeboden.

De Stargazer-activiteit maakt deel uit van de neoCollection. De schepen uit de neoCollection bieden een geheel nieuwe cruisebeleving: het zogenaamde ‘slow cruising’ is ontworpen om beter tegemoet te komen aan de wensen van de meer individueel ingestelde reiziger. De schepen zijn kleiner, ingetogener en de vaarschema’s bevatten langere stops in de aanleghavens waardoor de cruiser ruim de gelegenheid heeft de bestemming te verkennen.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!