Cruisereiziger
BestemmingenOverzichtPersoonlijke blogVoorbereiding

Welke cruise vaart in de zomer van 2024 in … Alaska?

Welke cruise vaart in de zomer van 2024 in ... Alaska?

Wil je in de zomer van 2024 een cruise maken naar Alaska en genieten van de fantastische natuur? Wij zetten alle cruiseschepen die in 2024 in de wateren van Alaska varen voor jou op een rijtje. Ik bezocht Alaska enige jaren geleden met een cruise en was zeer onder de indruk van de gletsjers en de natuur.

Wil je meer weten over de bestemming Alaska, welke dorpen en gletsjers je niet mag missen en hoe je er komt? Lees dan:

12 Tips voor je Alaska Cruise

  1. Welke route kies ik?
  2. Tips voor leuke cruises
  3. Welke rederijen en cruiseschepen varen naar Alaska?

Welke cruise route kies ik in Alaska?

Wanneer je een cruise in Alaska gaat doen, zijn er must-see havens die vrijwel elk cruiseschip bezoeken. Dit zijn bestemmingen die je dus écht gezien moet hebben (klik hier voor meer info) als je gaat cruisen in dit gebied. In dit overzicht per rederij maak ik onderscheid in de dorpjes en steden die het schip bezoekt en de natuur die op de route staan. Tip! Kies eerst het natuurgebied uit die je wilt zien, daarna pas de havens. 

Een 8-daagse cruise vanuit Vancouver of Seattle wordt veel aangeboden. Dit zijn vooral routes die de grotere cruiseschepen afleggen. Zij kiezen oftewel voor een cruise van/naar Vancouver of van/naar Seattle.

Een andere optie is om een noordwaartse route (van Vancouver/Seattle naar Seward/Whittier) of zuidwaartse route te kiezen. Daarom raad ik je vooral deze  aan als je ook de binnenlanden van Alaska in wilt gaan, al dan niet met een landprogramma van de rederij.

Hieronder zie je enkele voorbeeldroutes, zoals een route ver-weg-van-de-gebaande-paden van expeditie-cruiseschepen van UnCruise (links) en op het rechtse plaatje een 8-daagse vanuit Seattle. 

Met een expeditiecruiseschip bezoek je de kleinere fjorden en waterwegen. Aan boord en aan wal ligt de nadruk op flora en fauna en geniet je van dichtbij-belevingen. Je komt met je expeditieschip dus op die plekken waar de grote zeeschepen niet kunnen komen. Een rederijen zoals specialist UnCruise Adventures vaart met kleinere schepen om zoveel mogelijk mooie plekken te bezoeken. Je cruist altijd met een relatief klein gezelschap inclusief expeditiegidsen en deskundigen.

Neem voor expeditiecruisen in Alaska contact op met onze samenwerkingspartner Waterproof Cruises & Expeditions.

Tips van Miriam!

In de overzichten verderop in dit artikel zie je veel diverse cruises. De mooiste of meest bijzondere cruise naar Alaska vind ik:

  1. Een expeditiecruise met de Alaska specialist UnCruise: met maximaal 88 passagiers genieten van de flora en fauna in de wateren waar de grote cruiseschepen niet kunnen komen. Vanaf €3300.
  2. Diverse langere 15-daagse routes met Princess Cruises, Holland America Line vanuit Vancouver naar Seward/Whittier en weer terug naar Vancouver. Je ziet veel dorpen en natuur zoals de fameuze Glacier Bay! Vanaf €1220.
  3. Met de Queen Elizabeth vanuit Vancouver: een zeer mooie klassieke cruise van 11 dagen voor aangename prijzen, vanaf €935!  

 

Carnival Cruise Line

Rederij Carnival Cruise Line vaart met drie schepen naar en in Alaska vanuit San Francisco en Seattle. De cruises gaan naar de Tracy Arm Fjord en Dawes Glacier.

De Carnival Legend (ca. 2000 passagiers) cruist in 2024 10 maal van vanuit San Francisco naar Alaska. In 10 dagen bezoek je Juneau, Skagway, Ketchikan en Prince Rupert. Daarnaast bezoek je de natuur van Tracy Arm Fjord. Je bent helaas niet erg lang in Alaska omdat je twee dagen nodig hebt vanuit San Francisco naar Alaska te komen (en weer terug uiteraard). Deze cruises zijn al beschikbaar vanaf €1085!

De Carnival Luminosa maakt het gehele zomerseizoen 8-daagse cruises vanuit Seattle. Je cruist naar de highlights Skagway, Juneau, Ketchikan en Victoria in British Colombia. Op deze route zie je de natuur van Tracy Arm Fjord en of Dawes Glacier.  Vertrek is op elke donderdag. Beschikbaar vanaf €1062.

Daarnaast vaart ook Carnival Spirit driemaal vanuit Seattle. Op deze route bezoek je Skagway, Juneau, Ketchikan, Victoria en de Tracy Arm Fjord. Vanaf €932.

Bekijk ze bij:

Cruisereizen Captain Cruise

Celebrity Cruises in Alaska

Celebrity Cruises vaart met drie cruise schepen naar Alaska in 2024. Met de kleinste, de Celebrity Summit, worden de oost naar west en west naar oost routes gevaren tussen Seward en Vancouver. Je bezoekt op elke route dezelfde havens:  Juneau, Ketchikan, Sitka en Icy Strait Point. Je ziet de natuur van de Hubbard Glacier en Inside Passage. Vanaf €597!

 

 

 

Met de twee grotere schepen vaart Celebrity vanuit Vancouver of Seattle:

De Celebrity Solstice cruist vanuit Vancouver wekelijks naar Icy Strait Point, Skagway en Ketchikan. De natuur van Endicott Arm en Inside Passage liggen op deze route. Vanaf €820!

De Celebrity Edge gaat vanuit Seattle wekelijks (8 daagse cruise) naar Ketchikan, Skagwasy en Victoria. Je bezoekt de de natuur van Endicott Arm.Vanaf €986.

Meer info bij:

 

 

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI Captain Cruise

 

Cunard

Cunard vaart diverse routes met de Queen Elizabeth naar Alaska. Elke cruise is verschillend en varieert in lengte van 10-12 dagen. Vertrekhaven van de Queen Elizabeth is Vancouver.  De cruises doen alle highlight bestemmingen aan zoals Juneau, Ketchikan, Skagway, Haines en Sitka met gecombineerd met bijvoorbeeld Wrangell, Icy Strait Point en Victoria. Daarnaast bezoek je diverse gletsjers, meestal twee! Denk aan Glacier Bay, Hubbard Glacier, Tracy Arm Fjord, Endicott Arm en natuurgebied Misty Fjords.

Cruises zijn beschikbaar vanaf €1999 inclusief vluchten (bij Stip) bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Stip Zeetours

 

Disney Cruise Line

De Disney Wonder keert in het zomerseizoen net als andere jaren  terug naar Alaska van mei tot en met september met 19 cruises. Deze 8-daagse cruises vertrekken vanuit Vancouver, e meeste van deze cruises van acht of 10 dagen een bezoek brengen aan Endicott Arm en Dawes Glacier. De routes variëren iets met Skagway, Juneau en Ketchikan en op enkele routes Sitka en Icy Strait Point. Beschikbaar vanaf €1503 p.p.

Disney boek je bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Holland America Line in Alaska

Holland America Line vaart met een enorm aantal schepen rond in Alaska. Niet voor niets is de rederij samen met Princess Cruises een prijswinnende rederij in dit gebied. Even wat indrukkwekkende getallen: er zijn méér 15-daagse reizen en 117 éénweekse reizen.

Ik heb hieronder voor je de cruiseschepen ingedeeld op vertrekhaven. De rederij vaart met de Eurodam, Westerdam (beiden vanuit Seattle), Zaandam en Koningsdam (vanuit Vancouver) en Noordam en Nieuw Amsterdam (noord- en zuidwaarts).

Rondtrip Seattle: Alaskan Explorer cruises

De Eurodam (ca. 2100 passagiers) en Westerdam vertrekken uit Seattle waarbij ze elk een andere route afleggen. De Eurodam doet Juneau, Icy Strait Point, Sitka, Ketchikan en Victoria (Canada) aan. Je bezoekt de natuur van Stephens Passage en Glacier Bay óf Dawes Glacier. Beschikbaar vanaf €1654.

De Westerdam (ca. 1800 passagiers) cruist een iets andere route, zonder Icy Strait Point. Je ziet wel dezelfde dorpen: Juneau, Sitka, Ketchikan en Victoria, en de natuur van Stephans Passage en de Dawes Glacier.  Beschikbaar vanaf €1504.

 

 

Rondtrip Vancouver

De achtdaagse “Alaska Inside Passage” cruises varen heen en terug vanuit Vancouver: Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Zaandam

De Zaandam en Koningsdam

De Zaandam is een intiemer kleiner schip (ca. 1400 passagiers) terwijl de Koningsdam iets meer faciliteiten biedt voor ca. 2650 passagiers. Havens zijn altijd Ketchikan, Juneau en Skagway op de 8-daagse routes.

Deze twee schepen bezoeken Glacier Bay en Tracy Arm. Vanaf €1404. 

Van Vancouver naar Whittier – Noordwaartse route van 8 dagen

De Noordam en Nieuw Amsterdam varen beide vanuit Whittier naar Vancouver. De Nieuw Amsterdam en Noordam bezoeken de highlights Juneau, Ketchikan en Skagway. Je ziet de natuur van College Fjord en Glacier Bay. Beschikbaar vanaf €1504.

Van Whittier naar Vancouver – Zuidwaartse route van 8 dagen

Uiteraard varen de Noordam en Nieuw Amsterdam ook de omgekeerde route. Beide bezoeken wederom de stadjes van de noordwaartse route: Ketchikan, Juneau, Skagway. Het verschil in deze route zit in de natuur: je bezoekt de Hubbard Glacier en Glacier Bay.  Vanaf €1504.

Bekijk alle cruises bij:

 

ANWB Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

 

Norwegian Cruise Line

 

De familievriendelijke rederij Norwegian Cruise Line vaart met liefst 4 schepen naar Alaska. Resortschepen Norwegian Bliss en Norwegian Encore en de twee kleinere schepen Norwegian Jewel en Norwegian Sun worden ingezet.

Vanuit Vancouver en Seward

De Norwegian Jewel vaart vanaf Vancouver naar Seward en vice versa.

Je bezoekt Ketchikan, Juneau en Skagway en Icy Strait Point op de noordwaartse route. Je bezoekt daarnaast de natuur van de Hubbard Glacier en Inside passage. Vanaf slechts €479! 

De zuidwaartse route vanaf Seward bezoekt dezelfde dorpen, behalve Icy Strait Point. Dus Juneau, Skagway en Ketchikan  Je gaat ook naar de Hubbard Glacier op deze route. Vanaf €499!

Overigens is de cruise van de Norwegian Jewel naar Japan (vertrek op 19 mei 2024) is een unieke 19-daagse cruise waarbij je naast enkele bestemmingen in Alaska ook 3 havens in Japan bezoekt! Je eindigt de cruise in Tokyo. Vanaf slechts €1129.

Vanuit Seattle

Vanuit Seattle varen de Norwegian Sun, Norwegian Bliss en Norwegian Encore.

De Norwegian Sun cruist de langere 10 en 11-daagse routes waarbij je net even wat meer tijd hebt. Je bezoekt (variaties van) Ketchikan, Juneau, Sitka, Skagway, Icy Strait Point, Victoria en de prachtige Glacier Bay. Vanaf €1037.

Norwegian Bliss gaat op 1-weekse cruises vanuit Seattle naar Sitka, Juneau, Icy Strait Point, Ketchikan en Victoria. De parel van deze route is het bezoek aan de Tracy Arm Fjord. Vanaf €941.

De Norwegian Encore bezoekt vanuit Seattle, Glacier Bay (Tip!), en daarnaast Juneau, Skagway, Ketchikan en Victoria. Vanaf €1017.

Bekijk ze allemaal:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb Zeetours

Oceania Cruises in Alaska

De Regatta***** vaart afwisselende routes van 8-13 dagen waarbij je voornamelijk veel havens bezoekt. Het kleinere schip doet vanuit Vancouver, Seward en Seattle veel afwisselende cruises waarbij je een selectie van de populaire stadjes Sitka, Juneau,  Ketchikan en Skagway bezoekt. Vanaf €2509, inclusief Simply More. De cruise vanuit Seward op 20 mei (11 dagen vanaf €2569) pakt ook Homer en Kodiak mee, die zelden bezocht worden. 

Meer info bij:

 

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

 

Princess Cruises

Princess vaart met in 2024 met zes schepen rond in Alaska. Niet voor niets is Princess Cruises samen met Holland America Line een prijswinnende rederij. De rederij biedt je afvaarten naar keuze met of zonder een landarrangement, dus dit is een grote plus als je meer van Alaska wilt zien.

Rondtrip San Francisco

Met de Crown Princess heb je de mogelijkheid om de gehele zomer 12-daagse cruises te maken vanuit San Francisco. Altijd met een gletsjer bezoek, maar welke dat kan variëren. Bekijk ze dus per afvaart. Vanaf €1036.

Rondtrip vanuit Seattle

De Majestic Princess en Discovery Princess varen wekelijks vanaf mei naar Alaska. Beide bezoeken Juneau, Skagway, Ketchikan en Victoria. Discovery Princess bezoekt daarbij Glacier Bay, terwijl de Majestic Princess Endicott Arm en Dawes Glacier meepakt. Vanaf €847.

Rondtrip vanuit Vancouver

De Ruby Princess maakt 8-daagse cruises vanuit Vancouver met Skagway, Juneau en Ketchikan. Je bezoekt daarbij Endicot Arm of Glacier Bay. Vanaf €689! 

Vanuit Vancouver kun je ook meereizen met de noordwaartse reis naar Whittier en mee terug op de zuidwaartse reis zodat je een 15-daagse cruise samenstelt. Zie hieronder voor meer informatie:

Zuidwaarts of noordwaarts – Van Whittier naar Vancouver

Drie cruiseschepen varen de routes vanaf Whittier. Princess vaart dus niet vanaf Seward, maar het dichtbijgelegen Whittier. Het gaat om de schepen Royal Princess, Grand Princess en Sapphire Princess. Je ziet op de noordwaartse route Juneau, Ketchikan, Skagway, Hubbard Glacier en Glacier Bay!  Beschikbaar vanaf €641. Een zeer mooi aanbod. 

Bij de zuidwaartse route, dus naar Vancouver, bezoek je de College Fjord en een wisselend aanbod van Glacier Bay en de Hubbard Glacier. Vanaf €652. 

Vraag een offerte aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Regent Seven Seas Cruises

De Seven Seas Explorer vaart diverse 8-daagse routes vanuit Vancouver en Seward. Je bezoekt altijd Juneau, Skagway, Ketchikan en Icy Strait Point (vanuit Vancouver) en Sitka (vanuit Seward). Daarnaast bezoek je op beide routes altijd Hubbard Glacier. Cruises zijn beschikbaar vanaf €4170. Cruisen bij Regent Seven Seas Cruises is all-inclusive waarbij ook de excursies bij de prijs zijn inbegrepen!

Bekijk deze ultraluxe cruises bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Royal Caribbean

De rederij heeft vier schepen in Alaska varen vanuit Seattle en Vancouver, die rondreizen doen en noordwaarts en zuidwaarts naar Seward/Vancouver. Je bezoekt de gletsjers in de Endicot Arm, Tracy Arm Fjord en Hubbard Glacier – dus geen Glacier Bay.

Vanuit Seattle vertrekken de Quantum of the Seas en de Ovation of the Seas. De rederij biedt diverse 8-daagse routes aan met onder andere een combinatie van Sitka, Skagway, Juneau, Ketchikan, Icy Strait Point, Victoria en Endicot Arm en Dawes Glacier. Vanaf €827.

Brilliance of the Seas vertrekt op 8-daagse cruises vanuit Vancouver waarbij je vele highlights bezoekt op diverse routes. Denk aan Icy Strait Point, Sitka, Ketchikan, Skagway, Juneau, Haines en de natuur van Tracy Arm Fjord.  Deze cruises zijn het gehele Alaska-seizoen beschikbaar vanaf €783.

De Radiance of the Seas vaart heen en weer tussen afwisselend Vancouver en Seward/, dus van oost naar west of west naar oost. Je cruist tijdens elke cruise een selectie van Juneau, Sitka, Ketchikan en Icy Strait Point en bezoekt de natuur van de Hubbard Glacier. Deze cruise is beschikbaar vanaf €563.

Bekijk ze bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI Captain Cruise

Seabourn

De Seabourn Odyssey vaart diverse routes vanuit afwisselend Vancouver en zeer leuk en verrassend, vanuit hoofdstad Juneau. Deze 7-daagse cruises kunnen met elkaar gecombineerd worden met elkaar tot twee-weekse reizen. Doordat de Seabourn Odyssey bij veel van haar cruises niet terug hoeft naar haar starthaven in Canada, kan de het schip veel afgelegen cruisebestemmingen en fjorden in Alaska bezoeken.

Zo bezoek je naast de highlight havens Haines, Icy Strait Point, Ketchikan, Sitka, Wrangell in Alaska en in British Colombia de bestemmingen Prince Rupert en Alert Bay. Interessant zijn ook de natuur van de  afgelegen Inian Islands of een scenic cruise door de Misty Fjords. Uniek! Cruises zijn beschikbaar vanaf €2379.

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Captain Cruise

Silversea

De Silver Muse (596 gasten) en nieuwe Silver Nova (728 gasten) maken wekelijks cruises van Seward naar Vancouver en andersom. De routes variëren van 8-11 dagen, en omvatten alle hoogtepunten in de regio zoals Juneau, Haines, Wrangell, Sitka en niet aak bezochte Valdez, en de Hubbard Glacier.  Al vanaf €2850 (balkonhut, cruise-only) of vanaf €6100 met transfers en vluchten.

Waterproof Cruises & Expeditions Cruisereizen Yacht Cruise Company Captain Cruise

UnCruise Adventures

Alaska specialist UnCruise Adventures heeft 7-, 12- en 14-daagse reizen door de mooiste gebieden van Alaska. Je kunt cruisen met een thema (natuur, gletsjers) of in bepaalde gebieden van Alaska waar grote schepen niet kunnen komen. Uiteraard zjin de schepen waarmee gevaren wordt, dus kleinere cruiseschepen met maximaal 90 passagiers. Cruises zijn beschikbaar vanaf ca. €3300 voor 7 dagen. Zie onderstaande video voor een impressie!

Verkrijgbaar bij:

Waterproof Cruises & Expeditions

Prijzen vermeld in dit artikel zijn van januari 2024

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger