Ketchikan

Terug naar Noord-Amerika

Aanlegplaats

Ketchikan heeft plek voor vier cruiseschepen aan een lange kade. Wanneer er meer cruiseschepen zijn, wordt er getenderd worden. De cruiseterminal heeft een visitors center met winkel, geldautomaat en toiletten.

Bekijk de webcam

Afstand naar stad

Je arriveert direct in het toeristische centrum met souvenierwinkels. Je kunt lopend naar een aantal bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden/excursies

Ketchikan is gelegen op een eiland en dat betekent dat je het stadje met ca 8000 inwoners alleen per (water)vliegtuig (die voortdurend opstijgen naast het cruiseschip) of per ferry kunt bereiken. Kenmerkend zijn de huizen, winkels en straten die eigenlijk op steigers zijn gebouwd. De zalm-hoofdstad van de wereld biedt meer dan zalm alleen, zo kan je op excursie naar beren, het natuurgebied Misty Fjords en krabben vangen. In het stadje zelf zijn talloze culturele instellingen voor toeristen om de oorspronkelijke culturen beter te leren kennen, zoals het Alaska Discovery Center, Totem Heritage Center of het Tongass Historical Museum. De top 3 van cruisereiziger vanuit dit stadje:

  • zoek de natuur op: ga krabben/vissen vangen of Amerikaanse zee-arenden spotten
  • het Misty Ford National Monument is een groot gebied waar je per watervliegtuig of kano mooie rotswanden, het regenwoud en watervallen spot.
  • een beren-excursie om te zien hoe beren in een van de vele kreken zalm vangen.

Welke cruises gaan naar Ketchikan?

Vrijwel alle Alaska cruises hebben Ketchikan in hun routes opgenomen. Vaak wordt dit stadje als een van de laatste havens bezocht voor cruises van en naar Seattle en Vancouver.

Lees hier wat Cruisereiziger heeft gedaan in Ketchikan met de Nieuw Amsterdam.

Heb je vragen over deze bestemming? Laat je reactie hieronder achter of mail naar info@cruisereiziger.nl

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​