Cruisereiziger
BestemmingenPersoonlijke blogVoorbereiding

Welke schepen varen in de zomer van 2021 in … Alaska?

Update 4 febr. 2021: De Canadese regering heeft een verbod uitgekondigd voor cruiseschepen in Canadese wateren. Het Alaska cruiseseizoen 2021 is inmiddels door alle rederijen geannuleerd. Enkele uitzonderingen betreffen de schepen met minder dan 100 passagiers (van Uncruise). 

Wil je in de zomer van 2021 een cruise maken naar Alaska en genieten van de fantastische natuur? Het zomerseizoen van 2020 is vrijwel volledig niet gevaren, daarom zullen rederijen volop gaan inzetten op 2021. Wij zetten alle schepen die in de wateren van Alaska varen voor jou op een rijtje.

 1. Wat is de beste reistijd voor je Alaskacruise?
 2. Lengte van je cruise
 3. Waar starten cruiseschepen?
 4. Met het vliegtuig vanuit Nederland
 5. Welke havens kan ik bezoeken?
 6. Verborgen schatten
 7. Natuur in Alaska
 8. Verleng je verblijf in Alaska
 9. Excursies tijdens je cruise
 10. Expeditiecruisen
 11. Tips voor leuke cruises
 12. Welke rederijen en cruiseschepen varen naar Alaska?

1. Wat is de beste reistijd voor je Alaskacruise?

Er wordt vanaf mei tot en met september gevaren naar Alaska. De beste reistijd is afhankelijk van wat je wilt zien. Grofweg zijn dit de maanden waarin je bepaalde diersoorten ziet:

 • Mei: minder beren, mogelijk aan begin van seizoen nog sneeuw tijdens Whitepass treinreis.
 • Juni: half juni begint zalmtrek, beren.
 • Juli: zalmtrek, beren.
 • Augustus: zalmtrek, beren.
 • September: weinig beren, minder walvissen, vogeltrek, kans op Noorderlicht.

Het weer in Alaska kan met het half uur veranderen, dus van heel mooi weer naar mist en regen. De koudste maanden zijn mei en september, met elk 12C-13C. De maanden juni/juli en augustus zijn relatief het warmst met gemiddeld 16C-18C.

2. Lengte van je cruise

Wij raden je aan om minimaal 10 dagen voor je cruise uit te trekken. Zo zie je veel must-see bestemmingen en heb je gegarandeerd ook een aantal extra havens en natuurgebieden. Helaas zijn de cruises vanwege Amerikaanse regels in 2021 maximaal 8 dagen (7 nachten) lang. Wil je optimaal genieten van je cruise kies dan voor een 8-daagse cruise met een landarrangement waarover je verderop meer leest.

3. Waar starten cruiseschepen?

Het merendeel van de schepen start traditioneel in Seattle (VS) of Vancouver in Canada. Ook kun je soms inschepen in San Francisco. Cruises vanuit deze miljoenenstad duren meestal langer dan 10 dagen vanwege de tijd die het kost om naar het Noorden te varen en terug.

Minder cruiseschepen starten in Seward of Whittier, twee plekken midden in Alaska. Je vliegt dan op de stad Anchorage. Vanuit Seward en Whittier vertrekken cruiseschepen voor een cruise langs de kust naar het oosten. Deze cruises eindigen dan in Seattle en Vancouver.

Zeer bijzonder zijn de vertrekken van Seabourn vanuit Juneau. Deze stad is enkel te bereiken per boot of vliegtuig, dus niet over het land.

4. Met het vliegtuig

Naar Seattle is een directe vlucht voor ongeveer €555 beschikbaar bij KLM. Je vliegt er in 10 uur en een kwartier naar toe. Het Canadese Vancouver is in 9,5 uur te bereiken. Een directe vlucht kost je €452.

San Francisco is in 11 uur te bereiken voor ongeveer €527.

De moeilijker bereikbare starthavens zijn zeker Seward en Juneau. Om in Juneau te komen heb je minimaal 17,5 uur nodig met één tussenstop in bijvoorbeeld Seattle. Deze vlucht kost je vanaf € 1150. Met een tussenstop méér kost het je zelfs maar €770.

Starthavens Seward en Whittier zijn via de luchthaven in Anchorage te bereiken. Je vliegt er in zo’n 14 uur naar toe met een tussenstop in Frankfurt. Vanaf Frankfurt kan je rechtstreeks naar Anchorage voor €570.

Voor Canada en Amerika kan je een visum nodig hebben: bekijk hier alle informatie.

 

5. Welke havens kan ik bezoeken?

Wanneer je een cruise in Alaska gaat doen, zijn er must-see havens die vrijwel elk cruiseschip bezoeken. Dit zijn bestemmingen die je dus écht gezien moet hebben als je gaat cruisen in dit gebied. In onderstaande afbeeldingen zie je twee ‘reguliere’  voorbeeld routes met een aantal steden en natuurbestemmingen van Holland America Line. Dit zijn routes die de grotere cruiseschepen afleggen. De twee onderste routes tonen je de weg-van-de-gebaande-paden routes van expeditiecruiseschepen van Ponant en UnCruise.

Op nummer 1 staat met stip de hoofdstad Juneau. Het kleine plaatsje biedt als hoofdattractie een gletsjer (Mendenhall Glacier) net buiten Juneau. Daarnaast kan je met een kabelbaan de berg op, gelegen aan de overkant van de cruiseterminal. Veel excursies bieden je ook walvistochten aan waarbij je een paar uur op een boot op zoek gaat naar walvissen. Voor een unieke excursie ga je per helikopter naar een andere gletsjer om met een hondenslee mee te gaan.

Op nummer 2 staat Ketchikan, een grotere plaats waar vooral flora en fauna centraal staan. Je kunt bijvoorbeeld met een watervliegtuig een natuurgebied dichtbij bezoeken: de Misty Fjords. Uiteraard zijn hier ook walvissen tochten of kan je gaan vissen.

Ook Skagway wordt vrijwel altijd bezocht. Dit dorpje heeft een typische opbouw: vierkant met straten die exact horizontaal of verticaal lopen. De hoofdattractie is een treinreis door de bergen naar Canada, de White Pass & Yukon route. Van deze treinreis kan je een gedeelte afleggen of langer.

Icy Strait Point is een haven die speciaal geopend is om te laten zien hoe de lokale inwoners (de Tlingit) van Alaska oorspronkelijk leefden. Je vindt er een museum, restaurants en winkels. Een kilometer verderop vindt je het dorpje Hoonah waar de Tlingit wonen.

Voor meer informatie over openbaar vervoer, waar je schip aan meert en bezienswaardigheden klik je door naar de haveninformatie die we voor je hebben samengesteld:

 

6. Verborgen schatten

Havens die minder vaak bezocht worden, zijn onder andere Anchorage en Kodiak (nabij Seward), Prince William Sound, Homer, Sitka, Haines (nabij Skagway) en Wrangell.

In de Canadese staat British Columbia cruise je vaak naar het bekende Victoria, maar minder vaak naar Prince Rupert, Alert Bay of Nanaimo.

Wil je op plekken in Alaska komen waar de grote cruiseschepen niet kunnen komen? Overweeg dan een expeditiecruise. Lees verderop meer.

7. Natuur: gletsjers

Glacier Bay

De meest prachtige inham van Alaska die met een groter cruiseschip te bezoeken is, is ongetwijfeld Glacier Bay. Per dag mogen maar 2 grote cruiseschepen naar binnen, dus als je op één van deze twee meevaart ben je een gelukkige cruisereiziger. Een cruiseschip krijgt ‘s morgens bezoek van rangers die de gehele dag aanwezig zijn om interessante flora en fauna aan te wijzen. Een dag in Glacier Bay is een dag waarbij je cruiseschip de gehele dag fungeert als ‘rondvaartboot’. Er zijn 2 gletsjers in deze baai waarvan elk een eigen charme heeft. De gletsjers zijn afkalvende gletsjers, dat wil zeggen dat er ijs afbrokkelt. Soms wat minder en soms wat meer.  Let op: Het weer in Glacier Bay kan met het dagdeel omslaan, vrieskou in mei, mist, zon, regen. Hou met alles rekening!

Tracy Arm Fjord

De bekende en veelbezochte Tracy Arm Fjord ligt ten zuidoosten van Juneau. Deze lange fjord heeft aan het uiteinde twee gletsjers: de North Sawyer en South Sawyer.

Dawes Glacier

Dawes Glacier is een afkalvende gletsjer zoals je die ook vindt in Glacier Bay. De gletsjer bevindt zich in de Endicott Arm, een niet vaak bezochte korte fjord ten zuidoosten van Juneau.

Hubbard Glacier

Minder bekend is de Hubbard Glacier. Deze ligt tussen Skagway en Whittier. Dit is de grootste meest spectaculaire gletsjer aan de Alaskaanse kust, volgens sommigen. Alleen cruiseschepen die de Oost-West of West-Oost route doen, komen bij deze gletsjer.

Alaska Inside Passage

De Inside Passage is de veelgebruikte zeeroute waarlangs cruiseschepen van het zuiden (Vancouver) naar de eerste Alaskaanse stadjes toe varen. Ook ferry schepen maken gebruik van deze routes.

Stephens Passage

De Stephens Passage is een 170 km lange veelgebruikte route vanuit Juneau naar het zuiden.

Misty Fjords

De Misty Fjords liggen nabij Ketchikan en worden zelden bezocht door cruiseschepen. Wél door watervliegtuigen die vanuit Ketchikan hun rondvluchten starten. Een prachtige belevenis! Alleen kleine cruiseschepen en expeditieschepen kunnen de Misty Fjords bevaren.

8. Verleng je verblijf in Alaska

Denali National Park

Het is aan te raden om na je cruise een aantal dagen door Alaska heen te reizen. Grote rederijen zoals Princess Cruises en Holland America Line hebben zelf hotelcomplexen in Alaska met bijbehorend vervoer zoals bus of panoramische trein. Deze tours starten vanaf Seward of Whittier, de plek waar cruises eindigen. De zogenoemde landarrangementen gaan naar Anchorage, Denali National Park en richting het midden van Alaska naar Fairbanks.

In het Denali National Park zie je de berg Denali met z’n witte toppen. In het nationale park erom heen draait het vooral om de flora en fauna en met name het spotten van beren.

Yukon in Canada

Je kunt ook een landarrangement erbij boeken in Yukon, dat in het noordwesten van Canada ligt, tegen Alaska aan. Je bezoekt dan bijvoorbeeld goudstad Dawson waar de goudkoorts destijds niet te missen was.

9. Excursies tijdens je cruise

De top-excursies zijn:

 • Een gletsjer bezoeken: lopend of met je cruiseschip heel dichtbij varen in een fjord waar vaak aan het einde een gletsjer ligt,
 • met sledehonden een tochtje maken of een bezoek aan een sledehond-boerderij
 • ga het water op om op zoek te gaan naar walvissen
 • beren aanschouwen die zalm aan het vissen zijn
 • met een watervliegtuig over natuurgebied Misty Fjords

Leuk om daarnaast te doen:

 • goudzoeken met een pan vol zand
 • arenden bezoeken
 • meegaan met een vissersboot om king crab te vangen
 • de lokale cultuur van de stammen aanschouwen in een van de vele cultuurhistorische musea

10. Expeditiecruisen in Alaska

Met een expeditiecruiseschip ga je weg van de gebaande paden en havens. Aan boord en aan wal ligt de nadruk nog meer op flora en fauna en geniet je van dichtbij-belevingen. Je komt met je expeditieschip op plekken waar de grote zeeschepen niet kunnen komen. Rederijen zoals Silversea, Ponant en Alaska specialist UnCruise Adventures varen met kleinere schepen om zoveel mogelijk mooie plekken te bezoeken. Je vaart altijd met een relatief klein gezelschap inclusief expeditiegidsen en deskundigen.

Neem voor expeditiecruisen in Alaska eens contact op met onze samenwerkingspartner Waterproof Cruises & Expeditions.

11. Tips

In de overzichten verderop in dit artikel zie je veel diverse cruises. De mooiste of meest bijzondere cruises vind ik:

 1. Diverse 15-daagse routes met Holland America Line vanuit Vancouver met geweldige dorpjes, natuur en de Misty Fjords. Mét erwtensoep op het dek 😉
 2. Met de Norwegian Jewel uit Vancouver (vanaf €719), een casual Alaska cruise met de Hubbard Glacier én Glacier Bay, de mooiste natuur en genoeg havens.
 3. De Oost-West routes van Princess Cruises: Coral Princess, Royal Princess, Sapphire Princess en Star Princess. Al vanaf €745.
 4. Een expeditiecruise met de Alaska specialist UnCruise: met maximaal 88 passagiers genieten van de flora en fauna. Vanaf €2700.

11. Welke rederijen & cruiseschepen varen naar Alaska?

Onderstaand de rederijen die cruisen in Alaska. De ultraluxe rederijen staan onderaan.

Celebrity Cruises

Celebrity Cruises vaart met drie schepen naar Alaska. Met de kleinste, de Celebrity Millennium, worden de oost naar west en west naar oost routes gevaren tussen Seward en Vancouver. Je bezoekt op elke route dezelfde havens:  Juneau, Skagway, Ketchikan en Icy Strait Point. Je ziet de natuur van de Hubbard Glacier. Vanaf €859!

 

Met de twee grotere schepen vaart Celebrity vanuit Vancouver of Seattle:

De Celebrity Solstice cruist vanuit Seattle wekelijks vanaf 21 mei 2021 naar Ketchikan, Juneau en Victoria. Je bezoekt hierbij altijd de Alaska Inside Passage. Vanaf €1272.  De eerste en laatste cruise van het seizoen wijken overigens af: je gaat dan van Vancouver naar Seattle en aan het eind van het seizoen van Seattle naar Vancouver. Vanaf €1218.

De Celebrity Eclipse gaat vanuit Vancouver wekelijks naar Ketchikan, Juneau en Icy Strait Point of Sitka. Je cruist door de natuur van de Hubbard Glacier. Vanaf €1143.  Overigens is de eerste cruise van het seizoen van de Celebrity Eclipse een parel: 10 dagen ipv 8 dagen vanuit Vancouver naar Ketchikan, Juneau, Icy Strait Point, Sitka én Skagway, inclusief de Hubbard Glacier. Vanaf €1335.

Meer info bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

Cunard

Cunard vaart diverse routes met de Queen Elizabeth naar Alaska. Elke cruise is verschillend en varieert in lengte van 11 tot 20 dagen en deze cruises zijn uiteraard te combineren. Vertrekhaven van de Queen Elizabeth is Vancouver.  De cruises doen alle highlight bestemmingen aan en een enkele cruise gaat naar naar Seward, Anchorage en Kodiak. Cruises zijn beschikbaar vanaf €1665.  Aardig is ook de repositioningcruise van 2 september 2021 waarbij je start in Vancouver voor een Alaska cruise en daaropvolgend doorvaart naar Japan. Deze 20-daagse cruise is beschikbaar vanaf €2880.

Sunweb Captain Cruise Cruisereizen

 

Carnival Cruise Line

De Carnival Miracle (ca. 2100 passagiers) cruist elf maal van vanuit San Francisco naar Alaska. In 11 (of 12) dagen bezoek je Juneau, Skagway, Icy Strait Point en Victoria. Daarnaast bezoek je de natuur van Tracy Arm Fjord. Je bent helaas niet erg lang in Alaska omdat je twee dagen nodig hebt vanuit San Francisco naar Alaska te komen (en weer terug uiteraard). Deze cruises zijn beschikbaar vanaf €791.

De Carnival Freedom (ca. 2900 passagiers) maakt 8-daagse cruises vanuit Seattle. Je cruist naar de highlights Skagway, Juneau, Ketchikan en Victoria in British Colombia. Je bezoekt de natuur van Tracy Arm Fjord. Beschikbaar vanaf €682.  De laatste cruise van het seizoen duurt 9 dagen, afvaart op 14 september 2021 vanaf €815.

Meer info bij:

Captain Cruise Cruisereizen

Disney Cruise Line

Disney vaart met de Disney Wonder (voorlopig) eenmaal voor een 1-weekse cruise vanuit Vancouver. Je bezoekt alle highlight bestemmingen zoals Skagway, Juneau en Ketchikan. Daarnaast bezoek je de Dawes Glacier. Het bijzondere aan een Disney cruise zijn de excursies, waarvan een groot aantal is aangepast aan de kinderen aan boord. Beschikbaar vanaf €2119.

Disney boek je bij:

Cruisereizen

 

 

Holland America Line

Holland America Line vaart met een enorm aantal schepen rond in Alaska. Niet voor niets is de rederij samen met Princess Cruises een prijswinnende rederij in dit gebied. In totaal zijn er 130 afvaarten beschikbaar in 2021, al dan niet met een landarrangement. Ik heb hieronder voor je de cruiseschepen ingedeeld op vertrekhaven. De rederij vaart met de Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam, Oosterdam en Volendam.

Rondtrip Seattle 

De Eurodam (ca. 2100 passagiers) en Oosterdam vertrekken uit Seattle waarbij ze elk een andere route afleggen. De Eurodam doet Sitka, Ketchikan en Victoria (British Columbia) aan. Daarnaast bezoek je de fameuze Glacier Bay. Tweemaal doet ze de Hubbard Glacier aan, eenmaal (25 september) geen enkele gletsjer. Beschikbaar vanaf €1229.

De Oosterdam (ca. 1800 passagiers) cruist een route met meer natuur. Zo ga je langs Stephens Passage en zie je de Hubbard Glacier. De stadjes Sitka, Ketchikan en Victoria zijn de landbestemmingen. Beschikbaar vanaf €1149.

 

Rondtrip Vancouver

De Koningsdam en kleinere Volendam varen prachtige routes vanuit Vancouver. Je gaat naar Skagway en Ketchikan, maar vooral de natuur neemt deze cruise een grote rol op zich. Je bezoekt de Alaska Inside Passage, Tracy Arm Fjord en de prachtige Glacier Bay. Vanaf €1189 (Koningsdam) of €1149 met Volendam.  

Ben je iets minder van de natuur en wil je een stad méér bezoeken? De Koningsdam en Volendam varen bovenstaande route waarin je in plaats van de Tracy Arm Fjord de hoofdstad Juneau bezoekt. Vanaf €1099.

Oost naar West – Van Whittier naar Vancouver

De Noordam en de Nieuw Amsterdam varen beide vanuit Seward naar Vancouver. De Nieuw Amsterdam en Noordam bezoeken de highlights Juneau, Ketchikan, Skagway en de prachtige natuur van de Hubbard Glacier, Glacier Bay én de Alaska Inside Passage. Beschikbaar vanaf €1059. Alleen op de afvaart van 23 mei 2021 van de Noordam bezoek je Glacier Bay niet.

West naar Oost – Van Vancouver naar Whittier

Uiteraard varen de Noordam en Nieuw Amsterdam ook de omgekeerde route. Beide bezoeken Ketchikan, Juneau, Skagway, de natuur van Glacier Bay en College Fjord. Vanaf €1079.

Repositioning

De Noordam vaart op 24 april 2021 een fantastische repositioning cruise van Japan naar Alaska. Een 17-daagse reis vanaf €2009. Aanmerkelijk goedkoper is de terugreis van Alaska naar Japan op 26 september 2021, een 15-daagse cruise vanaf €1559.

Bekijk alle cruises bij:

ANWBCaptain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Norwegian Cruise Line

De familievriendelijke rederij Norwegian Cruise Line vaart met liefst 4 schepen naar Alaska. De twee resortschepen Norwegian Bliss en Encore en de twee kleinere schepen Norwegian Jewel en Norwegian Sun.

De Norwegian Jewel (zie foto) vaart van Seward naar Vancouver en vice versa. Je bezoekt vanuit Seward Juneau, Skagway, Ketchikan, Icy Strait Point en daarnaast de natuur van de inside Passage. Vanaf slechts €809. Vanuit Vancouver zie je de Hubbard Glacier, Glacier Bay en Inside Passage. Echt een aanrader, deze route vanuit Vancouver! Vanaf €719

Vanuit Seattle vaart de Norwegian Encore liefst 25 maal richting Alaska. Dit resortschip met veel mogelijkheden vaart naar Ketchikan, Juneau, Skagway én de prachtige Glacier Bay. Vanaf €959.

Vanuit Seattle vaart ook de Norwegian Bliss twee verschilllende routes. Je bezoekt Ketchikan, Juneau, Victoria en Icy Strait Point. Je ziet op deze routes géén gletsjers. Vanaf €1099. Zesmaal zie je wel op deze route Glacier Bay. Je stopt dan niet in Icy Strait Point, maar dat is zeker geen straf! Vanaf €899.

De kleinere Norwegian Sun is het schip dat veel diverse routes vaart vanuit Seattle, 8-10 daagse routes. Je bezoekt daarbij o.a. Glacier Bay en Hubbard Glacier. Vanaf €869.

Bekijk ze allemaal:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb

Oceania Cruises

De Regatta***** vaart afwisselende routes van 8-15 dagen waarbij je voornamelijk veel havens bezoekt. De vijf 8-daagse routes variëren elk. Zo kan je een rondreis doen vanuit Seattle waarbij je de populaire steden Juneau, Ketchikan, Sitka en Victoria bezoekt. Vanaf €1739. Weer eens wat anders zijn de twee 8-daagse cruises tussen Vancouver en Seward, ofwel langs de kust van Alaska waarbij je zeker 4 havens bezoekt zoals bijvoorbeeld Ketchikan, Juneau, Icy Strait Point, Sitka of Skagway. Vanaf €1409.

Langere cruises van 11-15 dagen vaart de Regatta vanaf eind mei 2021. Je kunt vertrekken uit Seattle, San Francisco en Vancouver. Vanaf €1959.

Meer info bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Princess Cruises

Princess vaart met een enorm aantal schepen rond in Alaska. Niet voor niets is Princess Cruises samen met Holland America Line een prijswinnende rederij. De rederij biedt je in totaal 162 afvaarten naar keuze met of zonder een landarrangement.

Rondtrip vanuit Seattle

De Regal Princess (3600 passagiers) en Emerald Princess (ca. 3080 passagiers) maken wekelijks cruises vanuit Seattle.  Ze bezoeken Juneau, Skagway, Ketchikan, Victoria en de natuur van Endicot Arm. Vanaf €915.

Rondtrip vanuit Vancouver

De Sun Princess maakt slechts 6 maal een rondtrip vanuit Vancouver. Je bezoekt Skagway, Juneau en Ketchikan en natuurgebied Endicott Arm óf Glacier Bay. Vanaf €777.

Tip! Rederij Holland America Line heeft wél wekelijks afvaarten vanuit Seattle.

Rondtrip Los Angeles of San Francisco

Met de Golden Princess heb je de mogelijkheid om een 15-daagse cruise te maken vanuit Los Angeles. Vanaf €2202. Vanuit San Francisco vaart de Star Princess 11-daagse cruises. Vanaf €1644.

Oost naar West – Van Whittier naar Vancouver

Vier cruiseschepen varen de routes vanaf Whittier. Princess vaart dus niet vanaf Seward, maar het dichtbijgelegen Whittier. Het gaat om de schepen Coral Princess, Royal Princess, Sapphire Princess en Star Princess.

Alle vier varen dezelfde route: Skagway, Juneau, Ketchikan en de natuur van Glacier Bay en Hubbard Glacier. Beschikbaar vanaf €745.

West naar Oost – Van Vancouver naar Whittier

Dezelfde vier cruiseschepen die de Oost-West route doen, varen ook de West-Oost route. De route die gevaren wordt is vrijwel hetzelfde behalve dat de Hubbard Glacier wordt ingeruild voor College Fjord. Vanaf €698.

Vraag een offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

 

Royal Caribbean

De Serenade of the Seas vertrekt op 8-daagse cruises vanuit Vancouver waarbij je alle highlights bezoekt: Ketchikan, Juneau en Skagway. Je bezoekt natuurgebied Tracy Arm Fjord. Deze cruise is het gehele Alaska-seizoen beschikbaar vanaf €736.

 

De Radiance of the Seas vaart heen en weer tussen afwisselend Vancouver en Skagway, dus van oost naar west of west naar oost. Je cruist tijdens elke cruise naar Juneau, Skagway, Ketchikan en Icy Strait Point en bezoekt de natuur van de Hubbard Glacier. Deze cruise is beschikbaar vanaf €765.

Bekijk ze bij:

UnCruise Adventures

Alaska specialist UnCruise Adventures heeft 7-, 12- en 14-daagse reizen door de mooiste gebieden van Alaska. Je kunt cruisen met een thema (natuur, gletsjers) of in bepaalde gebieden van Alaska. De schepen waarmee gevaren wordt, zijn kleine cruiseschepen met maximaal 90 passagiers. Cruises zijn beschikbaar vanaf ca. €2700 voor 7 dagen. Zie onderstaande video voor een impressie!

Verkrijgbaar bij:

Waterproof Cruises & Expeditions
 

 

Ultraluxe rederijen

Crystal Cruises

Crystal vaart met de gloednieuwe Crystal Endeavor vijf verschillende cruises in Alaska. Door haar kleine formaat bereikt ze de gebieden waar de grote cruiseschepen niet kunnen komen. Denk aan de Misty Fjords, Kayak Island, Wrangell en Kake. De cruises variëren in lengte van 13-20 dagen en vertrekken in Seward en Vancouver. Ze maken ook uitstapjes richting Japan en Rusland. Vanaf €9757.

Crystal is verkrijgbaar bij:

Nog niet bekend.

Ponant

Ponant biedt in 2021 dertien cruises aan in Alaska vanuit bijvoorbeeld Juneau of Vancouver. De reizen variëren van 8-17 dagen en bieden je een expeditiecruise ervaring. Je bezoekt dus ook plekken waar de grote cruiseschepen niet komen. De meeste reizen worden gedaan door de Le Soleal. In de afbeelding hierboven zie je een 13-daagse cruise van 23 augustus 2021. Cruises bij Ponant zijn verkrijgbaar vanaf €3380 bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Captain Cruise Cruisereizen Yacht Cruise Company - Nieuw!

Seabourn

De Seabourn Odyssey vaart 3 diverse routes vanuit afwisselend Vancouver en verrassend, vanuit hoofdstad Juneau. De 7-daagse cruises kunnen met elkaar gecombineerd worden met elkaar tot twee-weekse reizen. Doordat de Seabourn Odyssey bij veel van haar cruises niet terug hoeft naar haar starthaven in Canada, kan de het schip veel afgelegen cruisebestemmingen en fjorden in Alaska bezoeken.

Zo bezoek je naast de highlight havens Ketchikan en Skagway ook Haines, Wrangell, Sitka en Icy Strait Point in Alaska en in British Colombia de bestemmingen Prince Rupert en Alert Bay. Interessant zijn ook de natuur van de  afgelegen Inian Islands. Cruises zijn beschikbaar vanaf €3999.

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Silversea

De Silver Muse maakt een reeks 7-daagse cruises tussen Vancouver en Seward en viceversa. Je bezoekt de higlights Juneau, Skagway en Ketchikan. Daarnaast zie je Sitka en bezoek je de Hubbard Glacier. Er zijn ook 3 langere cruises beschikbaar van 11-12 dagen. De Silver Muse is een exclusief 6 sterren schip met slechts 600 passagiers. De cruises zijn beschikbaar vanaf €3900. Wil je een unieke ervaring? Ga dan met expeditieschip Silver Cloud mee door Alaska. Deze 15-daagse reis vindt plaats op 17 september 2021 voor €11600. Bij Silversea cruise je all-inclusive.

Waterproof Cruises & Expeditions Captain Cruise Cruisereizen Yacht Cruise Company - Nieuw!

 

Regent Seven Seas Cruises

De Seven Seas Explorr vaart diverse 8-daagse routes vanuit Vancouver en Seward. Je bezoekt altijd Juneau, Skagway, Ketchikan en Sitka. Een 12-daagse cruise met vertrek  op 8 mei 2021 bezoekt ook Icy Strait Point, Wrangell en Victoria. Cruises zijn beschikbaar vanaf €4429. Cruisen bij Regent Seven Seas Cruises is all-inclusive. Ook de excursies zijn inclusief.

 

 

Prijzen vermeld in dit artikel zijn van mei/juni 2020.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)