Cruisereiziger
BestemmingenOverzicht

Ontdek deze zomer Alaska in stijl met de Queen Elizabeth

Een rederij die met één schip in Alaska vaart, is Cunard. In 2024 zal Cunard een zomerseizoen in Alaska varen. Vanaf begin juni tot en met eind september 2024 cruist de rederij handig vanuit het Canadese Vancouver. Wij bekijken deze cruises met Queen Elizabeth wat meer in detail.

Hoe lang duren deze Cunard cruises?

Cunard kiest voor wat langere cruises die variëren van 10 tot 12 dagen! De meeste reizen zijn 11 dagen waarin je minimaal 1 gletsjer en vaak zelfs 2 gletsjers bezoekt, zoals de fameuze Glacier Bay. Andere gletsjers waar de rederij naar toe gaat, zijn Hubbard Glacier, Tracy Arm Fjords en Endicott Arm. Doordat je echt even wat langer weg bent dan een week, kan je relatief veel zien van de prachtige natuur in Alaska.

De mooiste gletsjers

De allermooiste routes vind ik in ieder geval een Cunard cruise met een dag in Glacier Bay. Je kunt bij deze gletsjers in Alaska niet aan land gaan, maar je vaart met het schip door de gletsjers heen richting het begin waar je het ijs nog ziet liggen. Onderweg worden lezingen gehouden, zijn natuurspecialisten aan boord en spot je wilde dieren. 

Hierbij onze top routes:

1. Bezoek Glacier Bay én de Hubbard Glacier

Bezoek de prachtige Glacier Bay en de mooie Hubbard Glacier in één cruise! De Queen Elizabeth gaat op 11 juli 2024 (12 dagen) en op 9 september 2024 (11 dagen) naar deze beide gletsjers. Die van 11 juli is een zeer mooie route met ook natuurgebied Misty Fjords, Ketchikan en daarnaast Juneau, Haines en Icy Strait Point. Vanaf 899 pond (11 juli) of 1497 pond. (9 sept). De laatste is overigens wat duurder omdat veel mensen nog drie dagen mee reizen naar San Fransisco.

2. Glacier Bay en Tracy Arm Fjords

De mooiste gletsjer én de indrukwekkende Tracy Arm Fjords bezoek je op 1 juli, 1 augustus en 20 augustus. Vooral de cruise van 20 augustus is weer mooi, want je bezoekt ook natuurgebied Misty Fjords en dat vanaf slechts 699 pond voor 11 dagen.

3. Glacier Bay en Endicott Arm of Misty Fjords

Queen Elizabeth bezoekt op 11 juni en 22 juli de Glacier Bay in combinatie met een andere gletsjer. Op 11 juni zie je de Misty Fjords en op 22 juli en 30 aug Endicott Arm met de Dawes Gletsjer. Vooral die van 22 juli en 30 aug. is aan te raden. Vanaf 739 pond.

4. Tracy Arm Fjords en Hubbard Glacier

Nog een hele mooie route, maar zonder Glacier Bay, vertrekt op 21 juni waarbij je de Tracy Arm Fjords en de Hubbard Glacier bezoekt. Daarnaast zie je ook Ketchikan, Juneau, Haines, Sitka en Victoria. Vanaf 849 pond.

Steden en dorpjes

Uiteraard bezoek je ook de typische Alaskaanse dorpen en steden, waarvan Juneau de hoofdstad is. Op alle routes, uitgezonderd de eerste, bezoek je deze stad. De anderen die per route variëren zijn Sitka, Haines, Wrangell, Skagway, Ketchikan en Icy Strait Point. In Canada wordt ook op een klein aantal cruises de stad Victoria aangedaan. Je kunt in Alaska kiezen voor wandelen, goudzoeken, met een trein op pad, beren en walvissen kijken.

Van een aantal van deze bestemmingen hebben we informatie op een rijtje gezet:

 

Queen Elizabeth: Iconisch schip

De Queen Elizabeth van Cunard is een schip dat in 2019 mooi gerenoveerd is. Aan boord kom je overal de Art Deco stijl tegen, ter ere van haar voorgangers waaronder de eerste Queen Elizabeth uit de jaren ’30. Alles is aanwezig voor een fijne cruise zoals een spa met hydropool, zwembaden, een bibliotheek, diverse majestueuze restaurants, de danszaal en een zeer sfeervol theater in dezelfde stijl.

Neem zeker een kijkje op de mooiste plekken aan boord. Miriam maakte een Middellandse Zee cruise op het schip. Dus lees zeker even hier verder. Overal voel je de grandeur van het cruisen van vroeger. Daarbij hoort ook de White Star Service van de rederij waarbij elk personeelslid je verrast met een elegante service die je je nog lang zult herinneren.

Gegevens Queen Elizabeth:

 In de vaart 2010 (gerenov. 2019)
 Brutotonnage 90.901
 Lengte en breedte 294 meter lang, 32,3 meter   breed
 Passagiers 2092
 Bemanning 911
 Aantal passagiersdekken 12

De hutten op de Queen Elizabeth zijn zeer verzorgd en goed ingericht. Omdat je met een Britse rederij vaart, zijn er bijvoorbeeld standaard koffie & thee faciliteiten in je hut aanwezig. Hoe fijn is dat.

Voor een mooie prijs boek je een Princess of Queens Grill Suite. Laat je verwennen met tal van extra’s zoals voorrang bij inscheping, een welkomst fles wijn en chocolade, vers fruit en een koffiezet apparaat in de suite. Bovendien mag je gebruik maken van een eigen restaurant, lounge én sfeervol Grills Terrace.

 

Offerte aanvragen of boeken?

Deze cruises zijn boekbaar bij veel cruisereisbureaus in Nederland, en vaak inclusief vluchten zodat je in één keer alles geregeld hebt.

en bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Stip Captain Cruise 

Fotos: alle scheepsfoto’s van Cunard

Dit artikel is tot stand gekomen in een niet-betaalde samenwerking met Cunard.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)