Cruisereiziger
Routewijziging

Carnival Corp. gaat 12 schepen omleiden om de Rode Zee te vermijden

Carnival Corporation, moedermaatschappij van veel bekende cruisemerken zoals Holland America Line, heeft bekendgemaakt dat het de routes van 12 schepen van 7 merken heeft omgeleid vanwege de recente ontwikkelingen in de Rode Zee en de omliggende regio. Het betreft vooralsnog om cruises die gepland stonden om door de Rode Zee te varen in mei 2024.

Het besluit is genomen in nauw overleg met wereldwijde veiligheidsexperts en overheidsinstanties. Carnival Corporation zegt de situatie actief in de gaten te houden ten behoeve van de veiligheid en het welzijn van haar passagiers en bemanning. Het bedrijf zegt tot op heden geen impact te zien op de boekingstrends als gevolg van de situatie in de Rode Zee en heeft geen andere Rode Zee-transits tot november 2024 op het programma staan.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!