Restaurants op AIDAprima: So Lecker!

AIDAprima Fuego met kinderbuffet
Fuego met kinderbuffet

AIDA Cruises introduceert op haar nieuwe cruiseschip, de AIDAprima, een geheel nieuw restaurantconcept. Het aanbod aan restaurants is veel groter dan op alle andere schepen in de vloot van de Duitse rederij. Er is keuze uit maar liefst 17 eetgelegenheden, dat varieert van een snelle hap tot aan uitgebreid exclusief dineren. In de buffetrestaurants vinden er minder themabuffetten plaats. Hierdoor is de verwachting dat de passagiers zich meer zullen gaan spreiden over de 3 specialiteitenrestaurants, 3 a-la-carte restaurants en kookstudio, 3 snackbars en 2 cafe’s. Nieuw voor AIDA Cruises is tevens dat reservering mogelijk is voor alle restaurants en restaurants met bediening waarvoor niet hoeft te worden bijbetaald.

De buffetrestaurants wijzigen dus van concept, waardoor de favoriete gerechten dagelijks beschikbaar zijn. Wat niet is veranderd, is dat de drankjes zoals wijn, bier en softdranken inclusief zijn.

AIDAprima Bella Donna
Bella Donna

De reeds bekende Markt Restaurant (seizoensgebonden gerechten), Bella Donna (Italiaans), Weite Welt (bestemmingsgerechten) en East (Aziatisch) zijn dicht bij elkaar gelegen op dek 6 en dek 7. Nieuw is het Fuego restaurant, gelegen op dek 14 en in de buurt van de kinderclubs en het activiteiten dek ‘Four Elements’, dat is gericht op families. Zowel de gerechten (o.a. hamburgers, pizza’s en pasta) als de buffethoogte zijn ingericht op kinderen. Ook aan de kleintjes is gedacht met gratis babyvoeding en kinderstoelen. Dit restaurant is vrijwel de gehele dag open én de plek waar je altijd thee/koffie kunt halen.

Heb je meer tijd om uitgebreider te dineren met bediening aan tafel dan kan je terecht in een van de 3 specialiteitenrestaurants, waar alleen voor de drankjes moet worden betaald.

In het Brauhaus (dek 7) geniet je onder live-muziek van typische Duitse vleesgerechten zoals schnitzel, gegrilde haan en eend en aan boord gebrouwen bier.

Restaurants Casa Nova en French Kiss maken hun debuut bij AIDA. In Casa Nova (dek 6) waan je je in Venetië zowel qua beschikbare lokale specialiteiten (o.a. rundercarpaccio, buffelmozzarella en verse pasta) als qua ambiance. French Kiss (dek 7) is een brasserie met klassieke Franse gerechten zoals pate’s, terrines en koteletten in een moderne setting. ‘s Ochtends kan je er overigens starten met verse croissants.

Echte fijnproevers laten zich verwennen in een van de drie a-la-carte restaurants, waarvoor een toeslag moet worden betaald. Vanwege de beperkte ruimte en populariteit is reserveren aan te raden. Voor kinderen tot 12 jaar worden geen kosten berekend. Rossini (dek 8) is de plek aan boord van de AIDAprima voor hoogwaardige gastronomie. Er zijn wisselende menu’s met lokale producten die vers in de havens worden ingekocht en bijpassende wijnen. Vleesliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Buffalo Steak House (dek 8 inclusief buitendek), waar het vlees naar wens wordt bereid. In de Sushi bar (dek 8) zijn zowel warme- als koude sushi-specialiteiten verkrijgbaar. De kookstudio is bestemd voor kookshows- en cursussen en gezamenlijk koken en eten.

De lekkere trek rond het shoppen of na het uitgaan kan worden gestild in 3 nieuwe snackbars en twee cafe’s. Op de AIDA plaza vind je Tapas & Bar (dek 6) voor gratis warme en koude tapas met bijbehorende wijnen, sangria, sherry, brandy of Spaans bier en Scharfe Ecke voor gratis Currywurst met speciale AIDA-saus en frietjes. Pier 3 Market (dek 3) is een bar, bistro en supermarkt ineen, waar tegen betaling diverse versnaperingen en drankjes verkrijgbaar zijn om mee te nemen. In de MAGNUM Pleasure store (dek 7), de eerste op zee, creëer je tegen betaling je eigen magnum met chocolade en favoriete toppings naar keuze. Ten slotte zijn in Cafe Mare koffie- en theesoorten (tegen betaling) uit de gehele wereld verkrijgbaar met zoetigheden.

 

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)