Grootste cruiseschip ter wereld Harmony of the Seas vertrokken voor driedaagse zeetesten

De Harmony of the Seas is vanuit de werf in St. Nazaire vertrokken voor een tweede serie van zeetesten. Ze vertrok met begeleiding van vier sleepboten en het grootste cruiseschip ter wereld zal drie dagen op zee zijn. Deze testen zijn de laatste proefvaarten voor de overhandiging van het schip aan de rederij Royal Caribbean Int. De overhandiging staat gepland op 12 mei. De Harmony of the Seas vertrok naar  zee voor drie dagen en ze wordt op zondag terugverwacht.

Het grootste cruiseschip ter wereld kan in totaal 8500 mensen vervoeren, waarvan 6200 passagiers. Het schip heeft iets meer inhoud (227.700) dan haar twee zusterschepen (225.000 ton). Ze is 362.15 meter lang en 66 meter breed. Zusterschip Oasis of the Seas (2007) was 361.6 meter lang en de Allure of the Seas 92008) 362 meter lang.  De Harmony of the Seas is dus 15 cm langer.

Cruises zijn boekbaar vanaf €649 bij onder andere:

Captain CruiseCruisereizen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.