Entertainment op AIDAprima: ‘Immer was los!’

Cruisereiziger reisde op uitnodiging van AIDA Cruises drie dagen mee met de AIDAprima van Rotterdam naar Hamburg. We stellen je het schip in haar volle glorie aan je voor. Vanaf 5 mei komt het schip wekelijks naar Rotterdam waar je dan ook kunt inschepen voor een cruise naar Hamburg, Southampton, Le Havre en Zeebrugge.

Het avondentertainment aan boord van de AIDAprima begint al tijdens het diner. In het Brauhaus waan je je elke dag in München tijdens het Oktoberfest. Duitse vleesgerechten geserveerd met aan boord gebrouwen bier zorgen dat elke passagier binnen de kortste keren inhaken bij de schlagers die op het podium live ten gehore worden gebracht door een band die natuurlijk is gekleed in traditionele lederhosen. Voor een toetje in rustige sferen ga je naar het AIDA Plaza op dek 6 en 7 waar je bij de Magnum Pleasure Store je je eigen Magnum samenstelt om die vervolgens op te eten terwijl je wordt vermaakt door straatartiesten.

Uitbuiken doe je in het drielaagse Theatrium (dek 6, 7 en 8) met een bühne van 360 graden waar elke dag een andere show wordt opgevoerd, die speciaal voor AIDA zijn geproduceerd. Dit varieert van musicals, acrobatiek-shows, comedy, concerten, gameshows als ‘Wer wird Millionar’ en ‘The Voice’. De LED-lichten zorgen voor een bijzonder schouwspel. Elke avond zijn er in het Theatrium meerdere show-tijden. De hoofdshow wordt twee keer opgevoerd. Daartussen vindt de live-talkshow ‘Prime Time’ plaats waarin de dag wordt doorgenomen en vooruit wordt gekeken. Hoogtepunt in het Theatrium is de nieuwe exclusieve waterkunstshow ‘Crystal Ball’.

Theatrium

Na de shows kun je in talloze bars terecht voor een drankje. De meest exclusieve bar op de AIDAprima is de Spray Bar by Moët & Chandon, gesponsord door het grootste Franse champagnehuis. Bijzonder is dat je in deze champagnebar  een open dekgedeelte hebt aan de voorkant van het schip.  Je hebt dan een vrij uitzicht naar de zee.

De avond vervolg je in de enorme overdekte Beach Club op dek 15 waar elke avond een beachparty wordt gehouden met wisselend entertainment zoals live-muziek en DJ’s. Zwoele muziek, palmbomen, zwembaden en cocktails aan de bar zorgen ervoor dat je zelfs op de Noord-Europese wateren het gevoel hebt dat je je op een Caribisch strand bevindt.

 

Nog energie over? Sluit dan je dag af (of begin een nieuwe dag) dansend in de discotheek D6 waar tot in de vroege uurtjes DJ’s draaien.

Naast de discotheek bevindt zich de Nightfly, de eerste nachtclub alleen voor volwassenen (vanaf 18 jaar) aan boord van AIDA. De nachtclub, in ‘Moulin Rouge-stijl’, bevat een mix van variété, burlesk, comedy, acrobatiek en dans. Het is noodzakelijk om de reserveren voor de Nightfly.

Lees ook:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 thoughts on “Entertainment op AIDAprima: ‘Immer was los!’

 • 27 april 2016 om 10:11
  Permalink

  Leuke tekst, ik heb alleen begrepen van de ent. manager dat het niet iedere avond beachparty is, het wordt afgewisseld. (ongeveer 4 per week, welkom en farwell party + 2 extra, ligt ook aan weer en publiek aan boord). Als de beachparty er is dan is nightfly bar dicht of niks die avond in theatrium. (dit plan wordt ook al op andere schepen van AIDA aangehouden).
  Tevens bestond de nightfly bar al op de kleine schepen en de shows die daar gespeeld werden al, ze zijn alleen uitgebreider geworden moet ik zeggen, op de andere schepen werd dit vaak tijdens een speciale avond gedaan in de Any Time.

 • 27 april 2016 om 10:14
  Permalink

  Ps. mijn recensie komt er aan.

Reacties zijn gesloten.