Cruiseseizoen IJmuiden van start met aanloop AIDAluna

Zaterdag is ook het cruiseseizoen van de cruiseterminal in IJmuiden van start gegaan met de ontvangst van het cruiseschip AIDAluna (69.203 brutoton). Het schip van AIDA Cruises (2.100 passagiers) verbleef van 08:00 tot 16:00 uur bij de Felison Terminal. De AIDAluna is bezig aan een 17-daagse transatlantische cruise van de Dominicaanse Republiek naar Kiel, waar het maandag zal arriveren. Het is de eerste van in totaal (voorlopig) 30 aanlopen in 2016 (waarvan 7 in- en ontschepingen van het MS Prinsendam van Holland America Line). Dat zijn er 14 minder dan in 2015 (totaal 44 aanlopen).

Klik hier voor een overzicht van alle aanlopen in IJmuiden in 2016.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!