Transatlantische cruises komen er weer aan!

030 Eurodam op zeeTweemaal per jaar vindt er een grote in- en uittocht van schepen plaats op de hele aardbol. In de lente komen veel cruiseschepen naar Europa toe en in oktober/november is er het vertrek van cruiseschepen naar andere gebieden. Het gros van de cruiseschepen blijft namelijk niet het hele jaar in Europa of een ander gebied varen. Meestal komen zo rond april de eerste schepen naar de Middellandse Zee, die in de winter hebben rondgevaren in bijvoorbeeld het Caribisch gebied of Zuid-Amerika. Deze zogenoemde ‘repositioning’ cruises zijn bijzondere cruises. Het verblijf op het schip is bijvoorbeeld al langer, uitlopend naar 20 dagen. Veel zeedagen zijn eveneens een kenmerk. Het kan makkelijk gebeuren dat je 5 dagen achtereen op zee zit zonder een haven aan te doen.

Aanraders zijn onder andere de Celebrity Silhouette (19 april 2015) met aankomst in Amsterdam en de Norwegian Star (27 april 2015) met Amsterdam in de route. Ook de Regal Princess en de Royal Princess arriveren na hun transatlantische cruise in Nederland en wel in Rotterdam. (15 & 25 april 2015).

Goedkoop?

Een transatlantische cruise is zeker een goedkope manier om te cruisen. Wel komt er uiteraard nog een vluchtprijs bij om eerst bv in Amerika komen. De cruiseprijzen zijn zeer aantrekkelijk: voor onder de €30 euro per dag (Costa Cruises) kun je al meevaren. Ook voor onder de €50 euro per dag zijn er een aantrekkelijk aantal vier- én vijfsterren schepen beschikbaar: o.a. de Zuiderdam, Celebrity Constellation, Eurodam, Island Princess en Splendour of the Seas.

De komende maanden komen bijvoorbeeld de volgende schepen (terug) naar Europa:

Allemaal
2021
2022

Cruise Caribbean & Nederlandse Antillen

Nieuwjaarscruise Caribbean & Antillen

Cruise Panamakanaal & Midden-Amerika

Cruise Japan, Taiwan & Filipijnen

Expeditiecruise Antarctica met Hondius

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)