Costa Cruises

De Italiaans/Amerikaanse rederij Costa Cruises is de laatste jaren aardig gegroeid in Europa. De 3 à 4 sterren vloot bestaat uit een aantal kleinere intieme schip en vooral nieuwere resortschepen met veel faciliteiten voor het hele gezin. Costa richt zich met cruisereizen op routes in Europa en ook richt men zich op Europese reizigers. Italiaanse officieren bemannen de schepen. Op diverse cruiseroutes is het bij Costa mogelijk om in verschillende havens in- en te ontschepen.

Costa profileert zich als familie cruisemaatschappij; professionele kinderclubs, veel levendig entertainment (Miss verkiezingen, spelen, dans e.d.) en bijvoorbeeld ook een Formule 1 simulator (tegen betaling). De sfeer op de schepen heeft een Italiaanse inslag. De diners vinden plaats in twee vaste zittingen of in het buffetrestaurant. Je vindt veel Italiaanse invloeden in de menu’s zoals veel pasta’s en pizza. De schepen bieden ook restaurants waarvoor betaald moet worden.

Miriam en Marco bezochten voor jou de Costa Smeralda (reportage),  Costa Deliziosa (Reportage) Costa Luminosa (Reportage), Costa Magica (Reportage) en Costa neoRomantica (Reportage / Spabezoek). We cruisten mee op de Costa Fascinosa (Blogserie).

Cruises van Costa Cruises zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasStipTUIZeetours

 

De vloot bestaat uit:

 

Het laatste nieuws van Costa Cruises

Waar bevinden zich de schepen van Costa Cruises momenteel?

De webcams en radargegevens van Costa.