Naar de spa bij Costa Cruises: het complete plaatje

Costa NeoRomantica spa
Costa NeoRomantica

In een eerder verschenen blog beschreef ik mijn eerste spa-ervaring. Onlangs mocht ik een bezoekje brengen aan de Costa NeoRomantica en daar waande ik me echt in een zeer ontspannende omgeving. Bij Costa Cruises kom je uiteraard om op cruise te gaan, maar heb je er ooit over gedacht om een wellness-cruise te ondergaan? Waar zitten de verschillen met andere cruisemaatschappijen en wat maakt de NeoRomantica daar bijzonder geschikt voor? Op deze vragen vond ik al snel het antwoord.

Costa NeoRomantica

Gym Costa NeoRomantica

De middelgrote Costa NeoRomantica (1800 passagiers) vaart ook dit jaar regelmatig vanuit Amsterdam naar de mooiste natuurgebieden in het Noorden van Europa. Het schip is na een intensieve renovatie prachtig heringericht. De Costa NeoRomantica ademt een soort intiem yacht-gevoel uit. Op de buitendekken zijn rustgevende plekken met ligstoelen voorzien van witte kussens. De hutten zijn met aardse kleuren ingericht en altijd voorzien van een Nespresso apparaat. In de badkamer vind je geurende rozenblaadjes op een schaaltje. Hoe welkom voel je je dan! Na de renovatie heeft het schip 789 hutten waaronder 86 hutten met privébalkon. 28 suites waarvan 24 met privébalkon en nieuwe Samsara-hutten met onder andere 6 suites en 50 hutten met privébalkon.

Spa hutten

Spa hut Costa NeoRomantica

Steeds meer schepen bieden spa hutten aan. De spahutten van Costa waren destijds een van de eersten die een echt spa pakket aanbieden.  De prachtige spa hutten, 4 binnenhutten, 50 balkonhutten en 6 suites, zijn net een tikkeltje rustgevender en completer ingericht. De hutten hebben twee aparte smaakvolle zitstoelen en zelfs de badkamer is smaakvol met een prachtige teakhouten vloer.  Een goede douchekop en extra badartikelen maken van de badkamer je eigen mini-spa.
De extra’s van de spa hut zorgen ervoor dat Costa een stapje verder gaat. In ieder geval heeft iedere gast onbeperkt toegang tot de Samsara spa en toegang tot het speciale Samsara restaurant. Uniek is het bijbehorende spa pakket: twee tickets voor het Solarium, twee behandelingen evenals twee lessen in de gym (zoals Yoga) zijn inbegrepen. En snel even naar de Spa? Met je badjas en slippers aan sta je er in een mum. De hutten liggen allen boven de spa, vooraan op het schip of daar vlak bij.

Samsara spa

Costa NeoRomantica

De Samsara Spa op de Costa Neo Romantica is met 4000m² in verhouding de grootste van alle Costa schepen. Op zeven schepen is de Samsara Spa te vinden van 3500m² tot maar liefst 6000m² aan boord van de grotere schepen. De luxe spa’s op de schepen zijn uiteraard rustgevend ingericht. Prachtig gelegen zijn het zwembad en de fitnesszaal. Waar vroeger ooit het twee verdiepingen tellende theater zich bevond, is een prachtige twee dekken grote ruimte gecreëerd. De rustruimtes bevatten loungeplekken en verwarmde ligbedden. Ook zijn daar de diverse sauna’s te vinden.  Inbegrepen bij het boeken van een Spa hut is een thee ceremonie in het Japanse Theehuis met uitzicht op de fitnesszaal, zwembad en de voorzijde van het schip.  Spa manager Silvio Marino is maar wat trots op het complex. Iedereen op het schip kan uiteraard een dagpas boeken of een pas waarmee de gehele cruise het complex bezocht kan worden.Costa NeoRomantica spa

Voor de behandeling begint, heb je met je therapeut een klein gesprek terwijl je voeten in een rustgevend voetenbad ondergedompeld worden. Vervolgens betreed je een van de speciale behandelruimtes waar je geniet van de behandeling. Van begin tot het eind waan je je in een exotische omgeving. Verrassend is de spreuk die je leest op de vloer wanneer je op je buik ligt. Zo zijn je gedachten snel elders.

Spa restaurant

Samsara restaurant Costa NeoRomanticaNa alle in- en ontspanning kan je eten in het speciale Samsara restaurant. Mensen die in een Spa hut verblijven, hebben altijd toegang tot dit restaurant waar naar  wens lichte gerechten geserveerd. Het menu bevat gerechten die volgens de Samsara filosofie bereid zijn: minder calorieën, minder zout en minder vet. Dit restaurant is een fijne ruimte, flink kleiner dan het hoofdrestaurant en prachtig ingericht. 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)