Cruisereiziger
OntspanningPersoonlijke blogSpaVoorbereidingZwembad en glijbanen

Naar de Spa op een cruiseschip

Voor liefhebbers is op elk cruiseschip een spa aanwezig. Na een aantal cruises heb ik de stoute (dure) schoenen maar eens aangetrokken en ben ik voor een spa behandeling naar de spa gehobbeld.

Keuzes

Voor de duidelijkheid, ik ben geen echte sauna liefhebber die maandelijks naar de sauna gaat en een massage heb ik nog nooit ondergaan. Bij de balie van de spa salon werd ik netjes ontvangen en werd mij gevraagd wat ik wilde. Eh, iets van een massage en een gezichtsbehandeling? Dat was al voldoende stof om mij een lijstje te geven met zeven verschillende massages en vijf gezichtsbehandelingen.  Vooruit, een aroma hot stone massage leek me wel wat. En een hydraterende gezichtsbehandeling die nog betaalbaar was  🙂

Kleedruimte

Op het bewuste tijdstip stond ik vol verwachting bij de receptiebalie van de spa, waar ik van een dame de toegangspas kreeg tot een omkleedruimte. In een kluisje lag een badjas en slippers klaar zodat ik me kon omkleden. Daarna vervolgde ik mijn weg naar de intake ruimte waar een paar heerlijke ligbedden stonden met een invulformulier. Of ik allergisch was voor bepaalde stoffen en of ik nog extra (= de gehele dag) toegang wilde tot de Thermal Suite – een rustgevende ruimte met een whirlpool en toegang tot het afgesloten buitendek.

De behandeling

Een dame in een sereen uniform kwam mij ophalen voor de gezichtsbehandeling. Ik had de dames van de spa in hun uniform al een paar dagen zien rondlopen op het schip en het lido buffet

restaurant.  Een 50 minuten heerlijke behandeling begon en was voorbij voordat ik er erg in had. De behandeling vond plaats in een sfeervolle kleine ruimte met bijpassende rustige muziek. De dame kwam uit Zuid-Afrika en genoot van het werk en de vele landen waar ze zoal kwam. Na de behandeling werd gelijk gevraagd om een handtekening op de factuur en een tip.  De massage begon in de naastgelegen kamer en was heerlijk. De hete stenen in combinatie met de massage was bijzonder voor mij. De behandeling werd gegeven door een andere dame, en een uurtje later was ook deze behandeling klaar. Een drankje en een stukje fruit waren de afsluiter en helemaal uitgerust verliet ik de spa.

Het is dat de spabehandelingen niet erg goedkoop waren, anders was ik wellicht nog een keer gegaan. Helaas had ik vanwege dinertijd geen tijd meer om een uurtje door te brengen in de thermal suite. In de volgende cruise die er aan komt, heb ik het beter geregeld: een spa suite met dagelijks gratis toegang tot de thermal suite! Daarbij heb je onbeperkt toegang tot de Hydropool, een exclusief rustig zwembad van de spa.

Tips

  • De spa behandelingen kosten meer dan je in Nederland er voor zou betalen. Hou daar rekening mee. Ook een fooi op de factuur wordt zeer gewaardeerd.
  • Op haven dagen zijn de behandelingen vaak goedkoper.
  • Tijdens de cruise ontvang je regelmatig aanbiedingen die maar 1 dag geldig zijn. Boek daarom dan direct!
  • De dames van de spa prijzen hun eigen productenlijn aan, zeg gerust nee wanneer je deze niet wilt aanschaffen.
  • Je kunt een dag of weekpas aanschaffen waarmee je toegang hebt tot de sauna’s en de thermal suite.

Lees ook eens: Welke hut kies je? De spa stateroom

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)