Cruisereiziger
Bouw

Fincantieri begonnen met bouw Viking Star

Viking Star @ Viking Cruises

Vrijdag heeft op de Italiaanse Marghera werf van Fincantieri de ceremonie plaatsgevonden in verband met het snijden van de eerste plaat voor het eerste cruiseschip van Viking Ocean Cruises, de Viking Star. Namens Viking was CEO Torstein Hagen aanwezig. Fincantieri was vertegenwoordigd door de Executive Senior Vice President Gabriele Cocco en de werfmanager Attilio Dapelo.

De oplevering van de Viking Star (47.800 brutoton, 944 passagiers) staat voor begin 2015 gepland. De Italianen zullen ook een tweede cruiseschip voor Viking Ocean Cruises (verwacht in 2016) gaan bouwen. Daarnaast praten beide partijen over een nieuw contract voor nog eens 2 nieuwe schepen (met een optie voor twee meer).

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger