Fincantieri begonnen met bouw Viking Star

Viking Star @ Viking Cruises

Vrijdag heeft op de Italiaanse Marghera werf van Fincantieri de ceremonie plaatsgevonden in verband met het snijden van de eerste plaat voor het eerste cruiseschip van Viking Ocean Cruises, de Viking Star. Namens Viking was CEO Torstein Hagen aanwezig. Fincantieri was vertegenwoordigd door de Executive Senior Vice President Gabriele Cocco en de werfmanager Attilio Dapelo.

De oplevering van de Viking Star (47.800 brutoton, 944 passagiers) staat voor begin 2015 gepland. De Italianen zullen ook een tweede cruiseschip voor Viking Ocean Cruises (verwacht in 2016) gaan bouwen. Daarnaast praten beide partijen over een nieuw contract voor nog eens 2 nieuwe schepen (met een optie voor twee meer).

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.