Royal Princess vrijdag gearriveerd in Southampton

De Royal Princess, het nieuwste cruiseschip van Princess Cruises, is vrijdag aan het begin van de middag voor de eerste keer gearriveerd in Southampton. Het schip is afkomstig van de Italiaanse scheepswerf Monfalcone van Fincantieri, waar het schip is gebouwd en op 30 mei werd overhandigd aan de eigenaar. De Royal Princess voer begeleid door waterspuitende sleepboten in typisch Engels weer de haven van Southampton binnen. Op de kade bracht de Britse dirigent Simon Callow een muzikale saluut door met het Southampton University Brass Band het ‘God Save The Queen’ te spelen. Dat werd door de Royal Princess beantwoordt met de scheepshoorn die de eerste tonen van ‘The Love Boat’ speelde.

De komende dagen staan er korte cruises op het programma voor pers, reisagenten en genodigden. Op donderdag 13 juni volgt de officiële doop door doopmoeder Kate Middleton. Op zondag 16 juni start de echte maidenvoyage.

Video’s van de aankomst van de Royal Princess:

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!