Historische wereldcruise naar Amsterdam van start

Voor de eerste keer in de geschiedenis zijn passagiers vertrokken op een wereldcruise die 7 continenten aandoet. Op 6 januari vertrok de Silver Whisper vanuit Fort Lauderdale voor een 140-daagse cruise.

Deze unieke route eindigt op 24/25 mei in Amsterdam. Het schip zal onderweg 62 bestemmingen aandoen en 32 landen bezoeken. De reis gaat via het zonnige Caribische gebied naar de oostkust van Zuid-Amerika. Via het Antarctisch gebied cruist de Silver Whisper langs de westkust van Zuid-Amerika en maakt ze de oversteek naar Australië. Vervolgens ontdekken de 382 passagiers verschillende Aziatische bestemmingen inclusief Bali, Sri Lanka en Mumbai voordat het schip verder vaart naar de Mediterranee en Noord-Europa.

Silversea heeft voor haar gasten veel exclusieve evenementen gepland, samengesteld door een team van bestemmingsexperts van de rederij. Gasten kunnen zich verheugen op 33 nieuwe excursies en een bezoek aan Antarctica met het expeditieteam van het schip. Er zullen daarnaast ook diverse gastsprekers aan boord komen.

Tijdens de wereldcruise introduceert de cruisemaatschappij ook een nieuw cocktailaanbod die aansluit bij de bestemmingen die worden bezocht, met regionale drankjes en lokale ingredienten evenals het verhaal achter elke cocktail. Het nieuwe cocktailaanbod bevat maar liefst 62 cocktails.

Silversea biedt in 2021 zelfs twee wereldcruises aan waaronder de allereerste expeditie wereldcruise.

Cruises met de Silver Whisper zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!