Nieuwe cruiseterminal voor Tallinn in 2021

De havenautoriteit Port of Tallinn heeft een overeenkomst ondertekend voor de bouw van een nieuwe cruiseterminal in Tallinn, in de haven nabij de oude stad. De nieuwe cruiseterminal zal in juli 2021 klaar moeten zijn. Het gebouw van drie verdiepingen, van ca. 4000 m2, omvat een voetgangerspromenade op de pier, een kinderspeelfaciliteit en parkeerplaatsen.

Het multifunctionele en milieuvriendelijke cruiseterminal gebouw wordt dichtbij de huidige pieren gebouwd. Het interieur en de buitenkant zullen zoveel mogelijk milieuvriendelijk materiaal bevatten. Het zeewater zal het gebouw verwarmen en energie komt van zonnepanelen. Buiten het cruiseseizoen gaat het gebouw fungeren als evenementen en conferentiegebouw. Tallinn ontvangt per jaar van eind april tot oktober honderden cruiseschepen. In 219 bezochten 338 schepen de stad.

Tallinn is een bestemming die tijdens een Baltische Statencruise wordt bezocht in combinatie met steden zoals St. Petersburg, Helsinki en Stockholm. Bekijk hier welke rederijen er volgend jaar naar toe varen. Of kijk snel welke reisbureau’s cruises naar Tallinn aanbieden:

Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Dreamlines Kras Stip TUI Zeetours

 

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.