Breng in 2020 een bezoek aan de ‘Last Frontier’ met Holland America Line

Wilde dieren, spectaculaire gletsjers en overweldigende bergen, het ongerepte Alaska, ook wel de ‘Last Frontier’ genoemd, zou dit jaar wel eens dé nummer 1 reisbestemming kunnen worden. Holland America Line komt dit seizoen met een ruim aanbod aan cruises naar Alaska. Van april tot september nemen zeven cruiseschepen waaronder het eerste schip uit de Pinnacle klasse, de Koningsdam, je mee op een cruise vol overweldigende belevenissen langs onder meer de ultieme gletsjerbelevenis, Glacier Bay.

Holland America Line vervoert al meer dan 70 jaar gasten naar Alaska – al langer dan Alaska een staat is. Reis met deze experts langs prachtige zeegezichten en uitgestrekte wilde, ongerepte natuur en ontdek waarom een cruise dé ideale manier is om deze grootste staat van de Verenigde Staten te ontdekken. Bezoek één of meer iconische gletsjerbestemmingen: Glacier Bay Nationaal Park, de Hubbard-gletsjer of de Twin Sawyer Glaciers van de fjord Tracy Arm. Holland America Line biedt de meeste cruises aan naar Glacier Bay, voor veel Alaska-reizigers een niet te missen hotspot.

Denali Nationaal Park of Yukon?

Wie het inlandse Alaska wil ontdekken kan dit seizoen bij de cruisemaatschappij kiezen uit 15 verschillende Land+Sea Journeys in combinatie met een drie-, vier- of zevendaagse cruise om meer tijd door te brengen in Denali Nationaal Park, het kroonjuweel van Alaska’s binnenland. Nieuw is dat de 14-daagse dubbele Denali en Seward Land+Sea Journey in 2020 uitgebreid wordt met een extra nacht in Alyeska Resort in het Chugachgebergte.

Dankzij haar insider expertise én uitgebreide netwerk aan eigen hotels, treinstellen en touringcars is Holland America Line de enige cruisemaatschappij die excursies over land aanbiedt tot aan Dawson City. Dit is de stad waar de ‘Goudkoorts van Klondike’ z’n oorsprong vindt en waarmee je een bezoek kunt brengen aan het uitgestrekte en afgelegen Yukon territorium, waar de geschiedenis van de Goudkoorts van Klondike samensmelt met wilde, ongerepte natuur.  Alle cruise+land programma’s naar Yukon, zoals de populaire 10-daagse Yukon en Denali Land+Sea Journey, omvatten nu twéé overnachtingen in Dawson, in het hartje van Yukon. Dit geeft je meer tijd om de geschiedenis van de goudkoorts te herbeleven en vanaf het uitzichtpunt Midnight Dome te genieten van het fantastische uitzicht op Yukon Valley.

Vertrek vanuit Seattle, Vancouver of Seward

In 2020 kunnen reizigers een cruise maken naar Alaska aan boord van de Eurodam, Koningsdam, Maasdam, Noordam, Oosterdam, Volendam en Westerdam. De schepen vertrekken dit seizoen voor een rondreis vanuit Seattle of Vancouver of een enkele reis tussen Seward (Anchorage, Alaska) en Vancouver. De cruisemaatschappij zet dit seizoen in op Land+Sea Journeys die dankzij de expertise van lokale deskundigen zorgen voor een onvergetelijke Alaska reiservaring.

Maasdam

De veertiendaagse Great Alaska Explorer EXC In-Depth reizen aan boord van de Maasdam zijn een totaal nieuwe manier om Alaska te verkennen. Het schip maakt een rondreis vanuit Vancouver en legt aan in nauwelijks bezochte havens zoals Homer en Valdez. Gasten hebben keuze uit interactieve workshops, lezingen en landexcursies rond het thema fotografie, natuur, eten en drinken en geschiedenis. Op het schip staan Zodiacs klaar om wilde dieren, majestueuze gletsjers en het adembenemende landschap van dichterbij te ontdekken en dit alles onder leiding van een expert.

Nieuw en opmerkelijk in 2020: wist je dit al?

  • De Koningsdam vaart haar allereerste seizoen in Alaska met zevendaagse rondreizen langs de Inside Passage vanuit Vancouver, B.C. Deze nieuwste categorie schepen brengt een aantal exclusieve faciliteiten van Holland America Line naar Alaska zoals de Music Walk, waar op drie podia alle muziekgenres aan bod komen, de Rolling Stone Rock Room, waar een liveband de bekendste rockhits uit het verleden opnieuw tot leven brengt en het hypermoderne theater World Stage, de Franse brasserie Rudi’s Sel de Mer, de sushibar Nami Sushi, een groot aantal kajuiten met veranda’s en nog veel meer.
  • Holland America Line is de enige cruisemaatschappij met zevendaagse rondreizen vanuit Vancouver naar Glacier Bay Nationaal Park.
  • Aan boord van alle cruiseschepen is er keuze uit een uitgebreid programma van het informatiecentrum ‘Explorations Central’, waarbij regionale experts de gasten onderdompelen in de lokale cultuur en geschiedenis. Daarnaast is er een bioloog uit Alaska aan boord en bij cruises naar Glacier Bay reist een parkwachter en een ‘native speaker’ mee. Daarnaast zijn er nog speciale presentaties over lokale onderwerpen zoals Alaska’s bushpiloten en de bekende sledehondenrace Iditarod.
  • Zeven wereldberoemde chefs begeleiden elk aspect van de culinaire ervaringen aan boord. Voor het eerst zijn er op de Alaska-cruises Frans en Italiaans geïnspireerde gerechten van de hand van het nieuwste lid van de Culinaire Raad van Holland America Line, de veelgeprezen restauranthouder Kristen Kish, die het tiende seizoen van het televisieprogramma ‘Top Chef’ won.
  • De 3.500 medewerkers van Holland America Line in Alaska behoren tot het meest ervaren en hoogst opgeleide cruisepersoneel, velen zijn inwoners van Alaska. De cruisemaatschappij beschikt over haar eigen bussen, McKinley Explorer-luxetreinstellen met een doorzichtig dak, en hotels zoals het McKinley Chalet Resort van zowat 250 000 m2, dat grenst aan Denali Nationaal Park.

Wil je meer lezen over Alaska? Klik dan door naar Welke schepen varen in de zomer van 2020 in … Alaska?

Cruises van Holland America Line zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTravel Store

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)