Nieuw Amsterdam gaat in droogdok voor vervanging azipod

Het cruiseschip Nieuw Amsterdam van Holland America Line zal begin volgende maand in droogdok gaan op de Grand Bahama scheepswerf in Freeport op de Bahamas voor de noodzakelijke vervanging van een van de twee azipod-voortstuwingssytemen. Hierdoor is de rederij genoodzaakt om de 7-daagse Caribbean cruise van 1 februari 2020 te annuleren. Alle gasten en reisagenten zijn reeds geïnformeerd over de annulering. Momenteel wordt er met hen bekeken of ze kunnen worden omgeboekt op een andere afvaart.

Passagiers hebben de optie om uit te wijken naar een andere 7-daagse Caribbean of Mexico cruise in de winter of lente van 2020 in een vergelijkbare hutcategorie. Ze ontvangen verder een toekomstig cruisetegoed dat gelijk is aan 100% van het cruisetarief dat is betaald om te gebruiken voor een toekomstige reis. Als de voorkeur uitgaat naar een andere bestemming kunnen gasten het betaalde cruisetarief inzetten op een nieuwe boeking en ontvangen ze een toekomstig cruisetegoed van 50% van het betaalde cruisetarief.

De eerstvolgende cruise van de Nieuw Amsterdam na haar droogdok wordt de geplande cruise van en naar Fort Lauderdale op 8 februari.

Medio december 2019 moest Holland America Line ook een cruise annuleren van de Nieuw Amsterdam nadat een van de azipods niet functioneerde en de toestemming om uit te mogen varen lang op zich liet wachten.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!