Cruisereiziger
Hygiene

Cruiseschip Norwegian Dawn uit quarantaine; geen cholera aan boord

De Norwegian Dawn van de Amerikaanse rederij Norwegian Cruise Line, en in de Nederlandse pers abusievelijk Noors cruiseschip genoemd, ligt momenteel in quarantaine voor de kust van Mauritius. Dit vanwege zieke gasten met maagklachten aan boord. De lokale autoriteiten vereisen eerst testen om vast te stellen wat zij hebben. Omdat cholera momenteel heerst in andere landen van het continent Afrika, vrezen de autoriteiten in Mauritius daarvoor.

“Tijdens de cruise van Norwegian Dawn naar Zuid-Afrika op 13 februari 2024 ondervond een klein aantal gasten milde symptomen van een maaggerelateerde ziekte. Bij de terugkeer van het schip naar Port Louis, Mauritius, had het managementteam van het schip een ontmoeting met de lokale autoriteiten om te bevestigen dat er voorzorgsmaatregelen zijn genomen”, aldus een verklaring van de woordvoerder van de rederij. “Omdat de lokale autoriteiten aanvullende tests vereisen, heeft de regering van Mauritius de ontscheping voor de huidige cruise en de inscheping voor de volgende cruise met twee dagen uitgesteld tot 27 februari 2024.”

Norwegian Dawn was op 13 februari vertrokken vanuit Kaapstad op een 13-daagse cruise naar Port Louis. Onderweg bezochten ze onder andere Port Elizabeth, Richards Bay en Nosy Be in Madagascar. De stop in Reunion werd al geannuleerd. De geplande ontscheping van het schip in Mauritius zou op zondag 25 februari plaatsvinden.

Cruiseschip Norwegian Dawn is een van de relatief kleinere cruiseschepen van de Amerikaanse rederij Norwegian Cruise Line. Aan boord kunnen 2224 gasten mee en rond de 1000 bemanningsleden.

Update 1: De Norwegian Dawn heeft inmiddels alsnog toestemming gekregen om in Mauritius aan te meren. Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen uitbraak van cholera is aan boord. Waarschijnlijk ging het om buikgriep. Dinsdag mogen de passagiers, waaronder naar schatting 15 Nederlanders, ontschepen.

Foto: Norwegian Cruise Line

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)