Cruisereiziger
Reisverslag

Familieschip Costa Toscana: hoe kindvriendelijk is het aan boord?

Miriam was op uitnodiging vier dagen aan boord van de Costa Toscana van Costa Cruises. Het schip bleef drie dagen in Dubai en cruiste naar Abu Dhabi. In deze serie artikelen over het schip kijken we ditmaal naar het familie aspect. Welke faciliteiten zijn er voor families met kinderen en tieners aan boord van de Costa Toscana?

Hutten

Super fijn op de Costa Toscana is dat in enorm veel hutten mogelijkheden zijn voor een 3e en 4e persoon in dezelfde hut. Een sofabank doet dienst als bed voor de 3e persoon. De 4e persoon gaat in het bed dat uit het plafond kan worden neergelaten. Een babybedje kan zonder problemen neer gezet worden.

De grotere suites bieden plek voor maximaal 4 personen, dus een grotere familie moet op dit schip helaas wel altijd twee hutten boeken. Bij de Grand Suite kan je de daarnaast gelegen binnenhut boeken, zodat je een grotere Grand Suite creëert voor 6 personen. Echte familiehutten voor bijvoorbeeld 6 personen zie je op dit schip overigens niet.

De Grand Suite:

Kinderclubs

Op dek 16 is veel ruimte beschikbaar voor de kinderfaciliteiten aan boord. Zo bevinden zich daar de twee kinderclub ruimtes, een overdekte speelplaats en het kinderrestaurant. De twee kinderclubs zijn de Baby Squok Club, voor kinderen vanaf 6 maanden tot 3 jaar, en de Kinder Squok Club vanaf 6 tot en met 11. Voor de tieners van 12 jaar en ouder is er geen aparte ruimte, maar wel genoeg activiteiten.

Hieronder zie je een impressie van de kinderclubs van de Costa Smeralda, identiek aan de Costa Toscana.

En de Squok club vanaf 4 jaar:

Speciaal restaurant voor kinderen

Handig aan de overkant gelegen van de kinderclubs, ligt buffet kinderrestaurant Squok. Je vindt hier in een kleinschalige setting een buffet voor ontbijt, lunch en diner. Er zijn een aantal fijne familietafels – maar ook wat voor families onhandige tweepersoons tafels. Babystoelen zijn in ruime mate voorhanden. Uiteraard is het menu aangepast aan wat kinderen lekker vinden. De ingang van het restaurant bereik je via het buitendek. Hieronder een impressie:

Ijs

Goed om te weten is dat ijs overdag alleen tegen betaling verkrijgbaar is bij de twee ijsbars, waaronder bij het binnenzwembad. ‘s Avonds is ijs als dessert verkrijgbaar in onder andere het hoofdrestaurant.

Speelpret: Speeltuin, zwembaden en glijbanen

Een kleine speeltuin waar de jongsten zich even kunnen uitleven ligt ook op dek 16, achteraan. Bij het grote beeldscherm daar bevindt zich aan stuurboordkant een overdekte speelplaats. Fijn is dat er ook ruimte is voor ouders om te zitten! Je vindt er een trampoline, wat blokken om op te klimmen en een wip.

Zwempret is er in een van de twee zwembaden die aan weerszijden liggen nabij de schoorsteen.  Goed om te weten is dat er bij elk zwembad zwemvesten hangen die je kind om kan doen.

Vlakbij is ook het glijbanen complex met ook glijbanen voor de wat jongere kinder. Eentje is een tweepersoonsglijbaan, waarbij je tegen elkaar (naast elkaar) kunt racen. Vooral de tieners zullen de wit/blauwe glijbaan fantastisch vinden.

Het binnenzwembad is perfect voor als het buiten wat slechter weer is. Ook hier vind je weer zwemvesten. Bovendien kan je hier genieten van toffe whirlpools met glazen wanden aan een kant. Wat je aan boord van de Costa Toscana overigens niet vindt, is een soort van poedelbad met een klein laagje water.

Kinderen cruisen bij Costa bijna gratis

Bij Costa Cruises en dus ook op de Costa Toscana cruisen kinderen tot 18 voor een aantrekkelijke prijs! Als ze in dezelfde hut als de (2) betalende ouders verblijven, betaal je alleen nog de havengelden, fooien en uitgaven zoals verzekeringen, vluchten en transfers. 

Wil je meer weten over cruisen met kinderen? Lees dan zeker:

De beste tips voor cruisen met kinderen >>

Lees snel nog meer over de Costa Toscana:

Boek Costa Cruises bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)