Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepenOverdracht

Costa Cruises neemt nieuwe Costa Toscana in ontvangst

Vandaag heeft Costa Cruises op de Meyer-scheepswerf in Turku (Finland) haar nieuwste schip, Costa Toscana, in ontvangst genomen. Dit duurzame schip is aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG), de meest geavanceerde technologie van de maritieme sector voor het verminderen van emissies.

De Costa Group – waaronder de merken Costa Cruises en AIDA Cruises vallen – was de eerste ter wereld die met vloeibaar aardgas op cruiseschepen inzette. Tot de LNG-aangedreven schepen behoren de AIDAnova en Costa Smeralda, die al in de vaart zijn. Nu ook de nieuwe Costa Toscana en binnenkort arriveert de AIDAcosma, die vertraging opgelopen heeft.

Eerste cruise in maart 2022

De eerste cruise van Costa Toscana vertrekt op 5 maart 2022 vanuit Savona, Italië, met een cruise van een week langs Marseille, Barcelona, ​​Valencia, Palermo en Civitavecchia/Rome. Na haar debuut zal het nieuwe vlaggenschip het hele jaar door cruisenin de westelijke Middellandse Zee omdat daar LNG voorhanden is. Tijdens het zomerseizoen zal ze Savona, Civitavecchia/Rome, Napels, Ibiza, Valencia, Marseille aandoen, terwijl tijdens het herfstseizoen Palma de Mallorca Ibiza zal vervangen.

Duurzaam schip met LNG

LNG betekent een doorbraak in het verbeteren van de milieuprestaties van cruiseschepen, zowel op zee en als het schip aan de kade ligtt. Het gebruik van LNG maakt de bijna volledige eliminatie van zwaveloxide-emissies (nul-emissies) en fijnstof (95-100% reductie) mogelijk. Daarnaast vermindert het ook de stikstofoxide-emissies (directe reductie van 85%) en CO2 (reductie tot 20%).

Costa Toscana is een echte reizende “slimme stad”. Het schip beschikt ook over technologische innovaties die zijn ontworpen om de impact op het milieu verder te verminderen. Door het omzetten van zeewater met behulp van ontziltingsinstallaties voorziet het systeem in de gehele dagelijkse waterbehoefte. Het energieverbruik wordt geminimaliseerd dankzij een intelligent energie-efficiëntiesysteem. Daarnaast zal aan boord 100% gescheiden afvalinzameling en recycling van materialen als plastic, papier, glas en aluminium plaatsvinden. Dit als onderdeel van een integrale aanpak gericht op het realiseren van circulaire economieprojecten.

Drijfhout hergebruikt

Het drijfhout dat werd gebruikt om het nieuwe restaurant Archipelago te bekleden, is verzameld dankzij de “Guardians of the Coast”. Dit is het milieueducatieprogramma voor de bescherming van de Italiaanse kustlijn, ondersteund door de Costa Crociere Foundation. Voor elk diner dat bij restaurant Archipelago wordt geserveerd, doneert Costa Cruises een deel van de opbrengst aan de Costa Cruises Foundation om ecologische en sociale projecten te ondersteunen.

Toscane op Costa Toscana

Het nieuwe vlaggenschip van Costa is een eerbetoon aan het Italiaanse Toscane. De meubels, verlichting, stoffen en accessoires zijn daarnaast allemaal gemaakt in Italië en zijn speciaal ontworpen door 15 partners. Het aanbod aan boord omvat een Solemio Spa, uitgaansgebieden en themabars in samenwerking met grote Italiaanse en internationale merken. Er zijn 21 restaurants en ruimtes gewijd aan de “food experience”.

Comfortabel en elegant weerspiegelen de meer dan 2.600 hutten de Italiaanse stijl en smaak. De categorie “balkonhut met terras” biedt een prachtige serre waar gasten kunnen ontbijten, een aperitief kunnen drinken of gewoon kunnen genieten van het uitzicht.

Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)