Cruisereiziger
Contract

Royal Caribbean bestelt zevende Oasis-klasse schip

Royal Caribbean Group kondigde donderdag aan dat het een overeenkomst heeft gesloten met de Franse scheepsbouwer Chantiers de l’Atlantique voor de bestelling van een zevende Oasis Class schip voor levering aan Royal Caribbean International in 2028.

“Terwijl we reikhalzend uitkijken naar het debuut van Royal Caribbean’s Utopia of the Seas deze zomer, zijn we al aan het dromen over haar zusterschip en de volgende in de extreem populaire Oasis klasse van het merk,” zei Jason Liberty, president en CEO van de Royal Caribbean Group. “Voor al onze drie merken geldt dat we onszelf voortdurend willen uitdagen om de ultieme vakantie-ervaring te bieden.”

De aankondiging van vandaag volgt op de recente introductie van drie nieuwe schepen door Royal Caribbean Group, waaronder Silver Nova (Silversea Cruises), Celebrity Ascent (Celebrity Cruises) en Icon of the Seas (Royal Caribbean Int).

“Dit zijn spannende tijden voor Royal Caribbean, en we hebben een mooie partner in Chantiers de l’Atlantique om het zevende Oasis klasse schip, wat een opmerkelijke klasse van schepen is, tot leven te brengen van”, voegde Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International toe.

Oasis klasse altijd populair

Sinds de introductie in 2009 van de originele game changer, Oasis of the Seas, heeft de Oasis-klasse van Royal Caribbean miljoenen gezinnen en avonturiers van alle leeftijden mogen verwelkomen. De befaamde schepen zorgden voor een revolutie in cruisen met innovaties, van het debuut van het buurtconcept, entertainment in de lucht, op het ijs, in het water en op het podium, en de volgende in de reeks zal die erfenis voortzetten met de nieuwste combinatie van gedurfde revolutionaire, evolutionaire en kenmerkende ervaringen.

“Deze order geeft aan dat Royal Caribbean Group vertrouwen blijft houden in ons partnerschap dat enkele van de meest innovatieve schepen op zee heeft opgeleverd,” zegt Laurent Castaing, general manager van Chantiers de l’Atlantique. “We kijken ernaar uit om verder te bouwen op deze relatie als we helpen dit schip tot leven te brengen.”

Deze order is overigens nog wel afhankelijk van de financiering, die naar verwachting later dit jaar rond zal zijn.

Bekijk Royal Caribbean cruises bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!