Cruisereiziger
Milieu

Carnival Corporation onthult nieuw zonnepark in Amber Cove haven

Carnival Corporation heeft een nieuw zonnepark onthuld bij haar Amber Cove Cruise Center in de Dominicaanse Republiek. De ruim 1800 zonnepanelen in het park zullen 80 procent van de energiebehoefte van de haven dekken.

Carnival Corporation, Carnival Cruise Line en Amber Cove Cruise Center vierden dit met het doorknippen van een lint. De festiviteiten werden bijgewoond door vertegenwoordigers van de overheid, cruise-industrie en de lokale gemeenschap, waaronder Joel Santos, minister van het presidentschap van de Dominicaanse Republiek, en Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line.

“Terwijl we gasten meenemen om te genieten van de schoonheid en rijke cultuur van de Dominicaanse Republiek, nemen we ook onze zorg voor het milieu hier en overal waar we komen heel serieus,” zei Duffy. “Met dit nieuwe zonnepark in Amber Cove zetten we ons verder in voor duurzaamheid op onze bestemmingen door ons te richten op hernieuwbare energiebronnen om het overgrote deel van de havenbehoeften van energie te voorzien.”


“Namens de regering vieren we deze prestatie, waardoor Amber Cove de eerste cruiseterminal in het land is met een project van deze omvang,” zei Joel Santos, minister van het presidentschap van de Dominicaanse Republiek. “Dit project zal ongetwijfeld bijdragen aan de productie van schone energie en ecologische duurzaamheid in Puerto Plata, de eerste toeristische bestemming in de Dominicaanse Republiek.”

De overstap naar hernieuwbare zonne-energie zal het grootste deel van de huidige energiebronnen van de haven vervangen en de afhankelijkheid van energie op basis van fossiele brandstoffen verminderen, waardoor de uitstoot van broeikasgassen die anders zou worden geproduceerd, zal afnemen. In totaal zal het zonnepark naar verwachting de uitstoot van broeikasgassen met ongeveer 1.000 ton per jaar verminderen – het equivalent van het planten van meer dan 30.000 bomen.

Amber Cove Cruise Center ligt in het hart van de noordkust van de Dominicaanse Republiek, net buiten de historische stad Puerto Plata. Het is een van de acht havenbestemmingen en exclusieve eilanden die eigendom zijn van Carnival Corporation. De 25 hectare grote haven beschikt over restaurants, winkels, bars, zwembaden, een zipline, cabana’s aan het water en op een heuvel, en vele excursiemogelijkheden, zoals snorkelen en een watervalavontuur. Vier cruisemaatschappijen van het bedrijf – Carnival Cruise Line, Costa Cruises, Holland America Line en Princess Cruises – bezoeken regelmatig de cruisehaven, die afgelopen december een miljoen aankomende gasten vierde – goed voor meer dan de helft van alle cruisegastbezoeken aan de Dominicaanse Republiek in 2023.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger