Cruisereiziger
DrankpakketRoomservice

Geen gratis room service meer bij Carnival (afgezien ontbijt)

Carnival Cruise Line heeft bekendgemaakt dat het vanaf medio januari 2019 een nieuw beleid doorvoert met betrekking tot haar room service op alle cruiseschepen in haar vloot. Afgezien van het ontbijt zal er voortaan moeten worden betaald voor de service tot in de hut. Tegelijkertijd met de nieuwe koers wordt er ook een nieuwe a la carte room service menu geïntroduceerd. Voor lunch, diner of late snacks betaal je binnenkort per item 2 tot 5 dollar. Het gratis ontbijt is beschikbaar van 05:00 tot 10:00 uur. De belangrijkste reden voor het introduceren van een a la carte menu is volgens de rederij het verminderen van voedselverspilling aan boord.

Tot op heden konden gasten naast het ontbijt van 06:00-22:00 uur diverse items zoals sandwiches, salades en desserts gratis in de hut laten bezorgen. Van 22:00-06:00 uur werden er voor items als kippenvleugeltjes, sushi, quesadillas, pizza’s en frietjes al kleine bedragen gerekend.

De Amerikaanse cruisemaatschappij liet ook weten dat de prijs van haar drankpakket ‘Bottomless Bubbles’ omhoog gaat. Voor kinderen wordt de nieuwe prijs 5,95 dollar per dag en volwassenen gaan 8,50 dollar per dag betalen, inclusief fooi. Mei 2017 was de laatste keer dat de prijs van dit pakket werd verhoogd. Voor passagiers die reeds het pakket hebben geboekt wordt het oude tarief gehanteerd.

Update 8/1: Carnival trekt het plan voorlopig toch in. Lees hier meer.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!