Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

9 redenen waarom MSC World Europa het ultieme schip wordt in de MSC vloot

Nog slechts zes maanden voordat MSC Cruises haar meest innoverende, meest technologisch vooruitstrevende en spannendste schip ooit lanceert: de MSC World Europa. Dit langverwachte nieuwe vlaggenschip is het eerste van het baanbrekende World Class-prototype, met 22 dekken, een breedte van 47 meter, 2.626 hutten en meer dan 40.000 m aan openbare ruimte. 

Met zoveel gloednieuwe functies en een hele wereld aan ervaringen om te ontdekken, zijn hier 9 redenen waarom de MSC World Europa het ultieme schip zal zijn dat in 2022 wordt gelanceerd.

1) De Promenade – het kloppend hart van het schip

De 104 meter lange, 7 dekken hoge openlucht World Promenade is een van de meest indrukwekkende ruimtes op het schip. Het achterdek van het schip biedt een adembenemend uitzicht op zee. Waar je dag en nacht terecht kunt voor entertainment en al fresco dineren. Als bekroning van de promenade is er een opvallend architectonisch meesterwerk: De Venom Drop @ The Spiral van maar liefst 11 dekken hoog. Niet alleen mooi met zijn gestroomlijnde roestvrijstalen rondingen, maar wie het aandurft kan er ook op springen en de langste droge glijbaan op zee nemen, met een afdaling van 74 meter, de leukste (en snelste) manier om van de top van het schip naar de promenade te gaan.

Hiermee verbonden is de overdekte promenade de World Galleria met een oppervlakte van 303 m en overdekt met een ontzagwekkend plafond met LED en kinetische koepel – dit is de perfecte plek om te bladeren en te genieten van de verschillende aanwezige bars, restaurants, winkels en boetieks.

2) Proef de World 

De MSC World Europa neemt gasten mee op een gastronomische reis rond de wereld met een ongelooflijke keuze uit 33 restaurants, bars en lounges, elk met een eigen stijl en sfeer. Wereldwijd geïnspireerde menu’s en culinaire kunsten van topklasse, gecombineerd met een overvloedige variëteit aan kwaliteitsingrediënten, bereid met passie en authenticiteit, bieden uitzonderlijke eet- en drinkervaringen.

Het schip zal een spectaculair aanbod van 13 restaurants bieden, waaronder 6 specialiteitenrestaurants met twee gloednieuwe concepten voor MSC Cruises:

  • Chef’s Garden Kitchen de eerste hydrocultuurtuin op zee waar de ingrediënten letterlijk in het middelpunt staan met microkruiden, salades en garnituren die aan boord worden gekweekt en geoogst
  • La Pescaderia, dit kenmerkende mediterrane visrestaurant serveert de meest verse vis. Verfijning gecombineerd met casual en familiedineren, een must voor alle gasten!

Gasten kunnen ook genieten van de bekende favorieten van MSC Cruises, zoals Butcher’s Cut, een steakhouse in Amerikaanse stijl of het op Latijns-Amerikaanse streetfood geïnspireerde Hola! Tacos & Cantina, Kaito Teppanyaki en Sushi bar.

Onder de 20 bars en lounges aan boord zijn 7 gloednieuwe bar- en caféconcepten, waaronder de eerste microbrouwerij aan boord van de lijn, een nieuwe ginbar, een nieuwe coole en edgy cocktailbar die de kunst van de mixologie eert en nog veel meer!

3) Indrukwekkend entertainment voor alle leeftijden

Ervaar een heel nieuw niveau van entertainment met een groot aantal verschillende gelegenheden, waaronder grootschalige theaterproducties, meeslepende voorstellingen in de achterzijde van het schip, interactief familie-entertainment in de Luna Park Arena, authentiek Boheems straattheater rondom het schip. Laat je bovendien gaan in de roller-disco of laat je innerlijke kind de vrije loop in de botsauto’s. 

  • Panorama Lounge aan de achterzijde van het schip zal meeslepend en flamboyant entertainment bieden
  • In het stijlvolle World Theatre met 1.153 zitplaatsen worden elke avond van de cruise originele producties opgevoerd.
  • De veelzijdige Luna Park Arena is een nieuwe multifunctionele entertainmentgelegenheid waar films, spelshows, kinderactiviteiten en verschillende themafeesten worden georganiseerd.

4) MSC Cruises’ grootste en meest geavanceerde familie-aanbod

De kinderruimte van de MSC World Europa wordt grootste van de vloot, met meer dan 766 mbinnenruimte, 7 ruimten voor verschillende leeftijdsgroepen van 0 tot 17 jaar, ontwikkeld in samenwerking met LEGO® en Chicco®.

Het entertainment voor kinderen en tieners zal nog gevarieerder zijn met originele spel- en talentenshowformats die worden ontwikkeld voor The Studio, Luna Park Arena en het World Theatre. 

Dankzij de verlengde openingsuren van de Kids Club en Teens Club, begeleid door jeugdpersoneel, kunnen jongeren ook genieten van andere attracties van de MSC World Europa, zoals botsauto’s, de droge glijbaan en de virtuele kamer.

5) Ontspan en kom tot rust met de ultieme ontspanning en wellness

Met 7 zwembaden en 13 bubbelbaden in verschillende delen van het schip, is er voor elke vakantieganger wel één die bij hem past, of het nu gaat om ontspannen en relaxen of om spanning en avontuur.

Hoogtepunten:

  • Gloednieuw Zen Pool-gebied aan de achterzijde van het schip – dit ultra-chique gebied is alleen voor volwassenen met twee zwembaden, solarium en schaduwrijke lounge – allemaal op dek 18 met een spectaculair uitzicht op zee
  • De MSC Yacht Club met zijn uitgebreide dubbeldeks zonnedek, privézwembad en bubbelbad
  • Het Aquapark op dek 20, het grootste in de vloot van MSC Cruises, heeft een kinderzwembad en glijbanen voor het hele gezin
  • La Plage – het hoofdzwembad is de place to be voor diegenen die op zoek zijn naar plezier en vermaak met een ongelooflijke 474m zwembaddek compleet met verschillende niveaus om te zonnebaden
  • De Botanic Garden Pool met schuifdak, tropische bar en een loungeruimte

6) Een MSC Yacht Club van een hoger niveau om te cruisen op topniveau

MSC World Europa zal beschikken over een uitgebreide en de meest luxueuze MSC Yacht Club ooit. Meer openbare ruimte, uitgebreide buitenruimtes, nieuwe stijlvolle suites, allemaal verpakt in het futuristische ontwerp van het schip.

De verbeterde openbare ruimtes omvatten een volledig opnieuw ontworpen zonnedek, voor het eerst verdeeld over twee dekken, en twee gloednieuwe ultra-ruimtelijke Owner-Suites die deel uitmaken van het exclusieve ‘schip in het schip’-concept met exclusieve key-cardtoegang.

7) Innovatief nieuw accommodatie ontwerp

De MSC World Europa is net zo verschillend van binnen als van buiten, met gloednieuwe hutontwerpen en de meeste balkonhutten op welk schip dan ook in de vloot. Van luxueuze suites met privéfaciliteiten in de MSC Yacht Club, tot traditionele hutten en gloednieuwe hutten met uitzicht op de buitenpromenade: er is voor elke smaak wel comfortabele accommodatie van hoge kwaliteit.

Het schip zal 7 nieuwe en innovatieve huttypes bieden die nog op geen enkel ander schip van MSC Cruises te zien zijn, en meer suites dan ooit hebben een eigen bubbelbad.

Een ander hoogtepunt zijn de nieuwe Infinite Ocean view-hutten met een panoramisch schuifraam dat bij het openen verandert in een glazen balustrade.

8) De ultieme reisroutes

De MSC World Europa zal haar openingsseizoen in de Perzische Golf doorbrengen en gasten de ultieme wintercruise-ervaring bieden. Haar seizoen begint op 20 december met een speciale 4 nachten durende vaarreis van Doha in Qatar naar Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

De MSC World Europa zal vervolgens 7-nachten cruises aanbieden van Dubai naar de nabijgelegen moderne metropool Abu Dhabi, naar Sir Bani Yas Island, waar gasten de kans krijgen om een exotische reeks van wilde dieren te ontdekken of te baden in de warme zon op de onberispelijke stranden, allemaal exclusief voor MSC Cruises op de dagen dat de schepen aanmeren.

Bovendien bezoekt de World Europa ook Dammam in Saudi-Arabië, met een bezoek aan de Al Ahsa-oase, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Het schip stopt ook in Doha, de futuristische hoofdstad van Qatar, om daarna terug te keren naar Dubai met een overnachting in de stad om alle wonderen die de stad te bieden heeft te ontdekken.

De MSC World Europa vertrekt op 25 maart 2023 vanuit Dubai en zet koers naar de Middellandse Zee. In de zomer van 2023 zal ze cruises van 7 nachten aanbieden in de Italiaanse havens van Genua, Napels en Messina, en ook naar Valletta op Malta, Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk.

9) De MSC World Europa wordt een van de meest milieugeavanceerde schepen op zee

De MSC World Europa wordt het eerste LNG-aangedreven schip in de vloot van MSC Cruises en milieugewijs het meest geavanceerde schip tot nog toe.

De brandstof waarop zij vaart, vloeibaar aardgas (Liquid Natural Gas – LNG), is één van ’s werelds schoonste scheepsbrandstoffen die op grote schaal beschikbaar zijn, en zal naar verwachting een sleutelrol spelen bij het koolstofvrij maken (of de overgang naar emissieloos maken) van de internationale scheepvaart. De uitstoot van plaatselijke luchtverontreinigende stoffen zoals zwaveloxiden wordt vrijwel geëlimineerd en de uitstoot van stikstofoxiden wordt tot 85% verminderd. LNG speelt ook een belangrijke rol bij de beperking van de klimaatverandering, aangezien het de CO2-uitstoot met 25% vermindert en de weg effent voor de invoering van duurzame niet-fossiele brandstoffen, waaronder groene waterstof. Een demonstratiebrandstofcel aan boord zal de efficiëntie van deze technologie testen als een middel om ongeveer 30% efficiënter warmte en elektriciteit te produceren dan de LNG-motoren.

Bovendien zal de MSC World Europa uitgerust zijn met selectieve katalytische reductiesystemen (Selective Catalytic Reduction – SCR), walstroom aansluiting, geavanceerde afvalwaterbehandelingssystemen om te voldoen aan de zogenaamde Baltische standaard, de strengste wereldwijde standaard voor de afvoer van afvalwater naar zee, een onderwater geluidsbeheerssysteem om de potentiële impact van geluid en trillingen op zeezoogdieren te verminderen, evenals een breed scala aan energie-efficiënte apparatuur en systemen om het gebruik van de motoren te optimaliseren.

Bekijk alle cruises op dit schip snel bij:

MSC Cruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)