Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Hondius begint haar poolseizoen, andere schepen Oceanwide Expeditions volgen

Oceanwide’s Polar klasse 6-schip Hondius vertrok zondag vanuit haar thuishaven Vlissingen met passagiers voor haar eerste Arctische reis van het poolseizoen. Twee andere (motor)schepen in de vloot, Plancius en Ortelius, zullen respectievelijk op 28 mei en 2 juni vertrekken om Hondius te volgen naar het hoge Noordpoolgebied. De eerste 12-daagse reis van Hondius van het seizoen is een speciale, een expeditie naar de Noordelijke IJszee. Op de route worden o.a. de volgende plekken aangedaan: Aberdeen, Fair Isle, Jan Mayen, de ijsrand van Oost-Groenland en Svalbard’s belangrijkste eiland van Spitsbergen.

Met de nadruk op vogels kijken en walvissen spotten in overeenstemming met alle AECO-richtlijnen, bezoekt deze poolcruise enkele van de beste gebieden ter wereld voor het bekijken van exotische Arctische soorten waaronder walrussen, papegaaiduikers, bultruggen, baardrobben, poolvossen en ijsberen.

De expeditie van Hondius naar de Noordelijke IJszee heeft veel hoogtepunten, zoals mogelijke waarnemingen van witsnuitdolfijnen bij Doggersbank, meer dan 100.000 paar zeevogels rond de “Granite City” Aberdeen, de 2300 meter hoge vulkaan Beerenberg op Jan Mayen, en varend onder de middernachtzon langs de beroemde ijsrand van Groenland. Oceanwide’s zeilschip, Rembrandt van Rijn, is al in het noordpoolgebied en maakt tochten in Noord-Spitsbergen die gericht zijn op wandelen, zeilen, vogels kijken en genieten van de zonnewende.

Foto: Oceanwide Expeditions

Interesse in cruises van Oceanwide Expeditions? Vraag een gratis offerte aan bij:

Waterproof Cruises & Expeditions

 

 

Wil je meer weten over expeditiecruises? Ga dan naar Expeditiecruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie!

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!