Cruisereiziger
Annulering

Costa Cruises herziet vaarschema’s in Italië na nieuwste overheidsmaatregelen

In navolging van de nieuwe maatregelen die de Italiaanse regering gisteravond heeft ingevoerd teneinde de gezondheidsnoodsituatie op het nationale grondgebied te bedwingen, heeft Costa Cruises de routes van haar schepen die Italiaanse havens aandoen tot 3 april herzien.

“Als Italiaanse organisatie en de enige cruisemaatschappij die de Italiaanse vlag voert, garanderen we de naleving van de voorschriften en ondersteunen wij de Italiaanse autoriteiten en de gemeenschap in deze buitengewone inspanning om de huidige noodsituatie het hoofd te bieden”, aldus Neil Palomba, President van Costa Cruises.

Cruises die momenteel aan de gang zijn, doen alleen Italiaanse havens aan zodat gasten kunnen uitstappen en terugkeren naar huis, zonder excursies of nieuwe inschepingen. Het bedrijf informeert onmiddellijk alle gasten die met deze wijzigingen te maken krijgen en biedt hen een toekomstig cruisetegoed zodat ze op een later tijdstip van een cruise kunnen genieten.

In de afgelopen dagen heeft Costa Cruises al alle uitgaande Italiaanse gasten die vertrokken van cruises buiten de Middellandse Zee geannuleerd in een poging risico’s te beperken en de specifieke maatregelen van de Italiaanse regering te handhaven. De bescherming van de gezondheid en veiligheid van gasten en bemanningsleden heeft bij Costa Cruises de hoogste prioriteit. Aan boord van Costa-schepen is het ontsmettingsniveau verhoogd om gasten en bemanningsleden te verzekeren van maximale hygiëne en veiligheid. Het bedrijf heeft al bij aanvang van de Covid-19 noodsituatie strenge gezondheidsonderzoeken bij het aan boord gaan ingevoerd.

Costa Fortuna en Costa Victoria

Schepen die momenteel cruisen, maken er het beste van. De Costa Victoria startte 29 februari vanuit Mumbai een repositioningcruise naar Venetië. Een aantal havens zoals op de Malediven en New Mangalore in India moest worden overgeslagen.

De Costa Fortuna zou onderweg gaan vanuit Azië via het Midden-Oosten naar Europa. Nieuwe passagiers die mee zouden reizen hebben gehoord dat hun cruise geannuleerd is.

Annuleringen per 13 maart

Costa Cruises maakte op 13 maart bekend dat alle cruises tot 3 april niet meer gaan starten. Daarna starten de schepen een voor een weer op:

  • 3 april Costa Magica (vanuit Barcelona);
  • 4 april Costa Smeralda, Costa Pacifica;
  • 5 april Costa Luminosa, Costa Diadema;
  • 8 april Costa Fortuna;
  • 10 april Costa Favolosa, Costa Mediterranea;
  • 3 mei Costa Fascinosa.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Eén reactie op “Costa Cruises herziet vaarschema’s in Italië na nieuwste overheidsmaatregelen

  • Wij zijn op 4 februari terug van de cruise op de Costa Fortuna. Op het schip werd geen aandacht en ook geen informatie gedeeld over de coronavirus . Mijn klachtenbrief naar Costa is nooit beantwoord. Hoop dat er nu reatie komt.

Reacties zijn gesloten.