Cruisereiziger
FotoreportageLNGMilieu

Fotoreportage: Highlights van AIDAnova

Cruisereiziger Miriam was onlangs met onder andere de kleine Cruisereiziger 🙂 op de AIDAnova bij de Canarische Eilanden en Madeira. Graag laat ik je de highlights zien van ‘s werelds eerste LNG cruiseschip!

De AIDAnova is een flink groot schip met plek voor 5.200 passagiers. Je wandelt dus een aardig stukje van de voorkant naar de achterkant van het schip met haar 337 meter lengte. Er zijn in totaal 16 dekken.

Zwemplezier

Op de buitendekken zijn veel whirlpools voorhanden. Daarnaast zijn er 3 zwembadgebieden: 1) het overdekte Beachclubgedeelte, 2) voor de kinderen in het FourElements  een overdekte sport/zwemgebied met een apart kinderbad, 2 stroomversnellingsbaden en 2 whirlpools,  3) op het buitendek op dek 18.

In Four Elements is een spetter-gedeelte voor de baby’s en peuters met wat kleurrijke figuren. Voor de wat oudere kinderen is er een 30 cm bad met glijbaan Ă©n meer dan genoeg zwemvesten en (in mindere mate) zwemvleugeltjes. Deze hangen bij elk zwembadgebied klaar voor de kinderen.

Buitendek

Eten en drinken

De AIDAnova heeft talloze restaurants waarvan de meesten buffetrestaurant zijn (incl. tafeldrank).  Nieuw bij AIDA is het Yachtclub restaurant met, je raadt het al, een mediterrane St. Tropez achtige sfeer. Cool waren de wandversieringen met bewegende schepen op LED schermen.

De populaire buffetrestaurants zijn ook op de AIDAnova te vinden: Bella Donna, East Restaurant, Fuego Restaurant (met pizzeria en kinderbuffet), Markt Restaurant en het nieuwe Yachtclub Restaurant. Sommige van deze restaurants hebben aan weerszijden terrassen.

Daarnaast zijn er vijf specialiteitenrestaurants die wel inclusief in de prijs zijn, maar waar je de drankjes los afrekent. De maaltijden zijn er overigens prima en je bent ook daar een avondje uit! En, persoonlijk, vond ik de maaltijden beter dan in de buffetrestaurants. Veel mensen waardeerden deze restaurants en vrijwel elke avond waren alle tafels gevuld.

De foto’s van de specialiteitenrestaurants: Best Burger @ Sea, Brauhaus, French Kiss – Die Brasserie, Ocean’s – Das Fischrestaurant, Ristorante Casa Nova en Streetfood met lekkere döner kebab, currywurst of een sandwich.

De specialiteitenrestaurants waar je voor alles moet bijbetalen (a la carte) zijn Rossini’s, Churrascaria Steakhouse, Sushi House en Teppanyaki.

De foto’s van de restaurants a la carte:

Ontspanning

De AIDAnova heeft veel ruimte. ‘s Avonds merk je niet dat je met 5200 mede cruisereizigers binnen rondloopt. Het bruisende middelpunt is het Theatrium met veel mooie korte (laser) en langere productie shows. Je kunt ook loungen in The Cube of rocken in de altijd drukke 🙂 Rock Bar. Rondom het Atrium zijn er talloze bars, waaronder een wijnbar, champagnebar, een bar met franse lekkernijen en een ijsbar (ijs, voor een kleine toeslag)

Sportievelingen komen zeker aan hun trekken: een grote fitness  inclusief buitengedeelte, een survivalparcours in de lucht of een minigolf parcours op het buitendek.

Voor kinderen (tot ca 4 jaar) is er een binnenspeelplaats beschikbaar met speelhuis en glijbaan. Uiteraard zijn er fantastische kinderclubs op dit schip waaronder de crèche voor de allerjongsten tot 3 jaar, en groepen van 3-11 (onderverdeeld) en van 12-17.  Leuk detail is dat je talloze spelletjes kunt lenen bij de entertainmentreceptie in Four Elements. Er wordt veel gebruik van gemaakt!

Lees meer over onze reportage op de AIDAnova:

De AIDAnova vaart nog tot en met april rondom de Canarische Eilanden (vanaf €499). Daarna zal ze vanaf Palma de Mallorca & Barcelona cruisen (vanaf €699).

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Fotoreportage: Highlights van AIDAnova

  • Geweldige reportage met prachtige grote foto’s!!! Zeer de moeite waard, nog nooit op de Nova geweest en toch al een hoop gezien !! Super bedankt, ga zo door !!

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger