Cruisereiziger
OntspanningReisverslagSpaSport

Ontspannen op de AIDAnova

Elk cruiseschip heeft een uitgebreid aanbod aan ontspanningsmogelijkheden. De AIDAnova blinkt uit in 2 manieren: de kindvriendelijkheid is enorm én de focus op gezondheid valt op. Ik neem je mee door het schip naar de mooiste ontspanningsmogelijkheden.

Zwembaden

De AIDAnova heeft niet veel zwembaden. Wel zie je op de dekken veel whirlpools. De drie grote zwembadgebieden zijn de Beachclub, kinderspetterplezier in Four Elements en buiten één zwembad.

De Beachclub is een overdekte hal waar een zwembad, whirlpools en een grote open ruimte zijn. ‘s Avonds worden hier veel gezellige feesten gehouden rondom het podium, lasershows en kan je bij de stervormige AIDAbar wat drinken. Voor de kinderen hangen er zwemvesten klaar.  Boven en beneden rondom het zwembad zijn mooie zit- en loungeplekken. De beachclub is vrijwel altijd warm, dit komt door het speciale folie waarmee het dak is bedekt. Tropisch weertje!

In Four Elements is een spetter-gedeelte voor de baby’s en peuters met wat kleurrijke figuren. Voor de wat oudere kinderen is er een 30 cm bad met glijbaan én meer dan genoeg zwemvesten en (in mindere mate) zwemvleugeltjes. Daarnaast zijn er 2 stroomversnellingsbaden en 2 whirlpools. Dichtbij is een kinderspeelplaats voor de kleinere kinderen. Durfals kunnen in Four Elements op de glijbaan Racer of op het klimparcours hoog boven de grond. Familierestaurant Fuego ligt trouwens om de hoek, zodat ijsjes dichtbij zijn 🙂

Buitenzwembad

Het enige buitenzwembad van de AIDAnova bevindt zich redelijk vooraan op het schip, geflankeerd door een dame in het rood en een heer in het blauw. Je kunt geheel rondom lopen op dit dek en je plekje uitzoeken bijvoorbeeld dicht bij een whirlpool of de bar. Gasten in een suite hebben een eigen, hoger gelegen dekgedeelte met loungebedden.

Spa en Wellness

De AIDAnova heeft 3.545 m2 wellness en sport aan boord. De spa heeft twee dekken tot zijn beschikking. Maximaal 200 gasten kunnen dagelijks genieten van een wellness gebied met whirlpool en talloze ligbedden en 5 verschillende sauna’s, warmteruimte (Tepidarium) met verwarmde bedden en rustgevende stoelen. Mocht je een dagdeel willen, dan kan dat ook. Uiteraard zijn er talloze behandelingen (meer dan 80) en yogalessen mogelijk in de spa. Tip! Als je een dag op excursie bent geweest, mag je tegen een aantrekkelijk gereduceerd tarief (90 minuten voor €7,50) lekker ontspannen in het wellness gebied. Een behandeling, zoals een massage, start al bij €39.

De kapper zit vrijwel direct naast de spa en biedt naast knippen ook workshops aan. Nagels lakken of voor moeder (vader) en dochter, een haarworkshop om zomaar eens wat te noemen.

Sportievelingen kunnen in de fitness terecht, binnen én buiten. Zo vindt er bij goed weer, yogales buiten plaats. Daarnaast kan je op het buitendek  een balletje slaan op de minigolfbaan.

Muziek en entertainment

Bij ontspanning hoort ook het genieten van mooie live muziek en van shows in het Theatrium, de ontmoetingsplek waar gedurende de hele dag wel wat te doen is. Van lasershows tot zang- en spelshows. Wil je lekker los gaan ‘s avonds? In de Rock Bar is altijd wat te beleven en zoals ik eerder schreef, zijn er in de Beachclub ook evenementen. Loungen kan ook in The Cube.

 

Miriam reisde onlangs vier dagen mee op de AIDAnova van Tenerife via Fuerteventura, Lanzarote naar Gran Canaria. Het eerste LNG cruiseschip ter wereld, heeft 2626 hutten. Maximaal kunnen 6600 gasten mee op dit schip dat in december 2018 in de vaart kwam.

Lees meer over onze reportage op de AIDAnova:

De komende zomer vaart het schip wekelijks vanuit Palma de Mallorca. In het winterseizoen van 2020/2021 vaart het schip weer bij de Canarische Eilanden. Vraag een offerte aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger