Oceania Cruises doopt nieuw schip Allura met groep topchefs als peetouders
Oceania Cruises heeft aangekondigd dat haar nieuwste schip, de Oceania Allura, op 13 november 2025 in Miami gedoopt zal worden door een bijzondere groep peetouders: alumni van het prestigieuze Food & Wine Best New Chefs-programma. Het is voor het eerst in de cruise-industrie dat een groep chefs gezamenlijk deze ceremoniële rol op zich neemt.
De aankondiging werd gedaan tijdens de Food & Wine Classic in Aspen, een toonaangevend culinair evenement in de Verenigde Staten. De keuze voor deze groep als peetouders onderstreept Oceania Cruises’ focus op gastronomie en innovatie, twee pijlers waar de rederij bekend om staat.
Volgens Jason Montague, Chief Luxury Officer bij Oceania Cruises, is de samenwerking een logische stap: “De ziel van Oceania Cruises is altijd geworteld geweest in uitzonderlijke gastronomie. Door deze chefs te benoemen als peetouders, eren we de toekomst van eten en de creatieve geesten die deze vormgeven.”
Het Food & Wine Best New Chefs-programma bestaat sinds 1988 en heeft inmiddels meer dan 400 opkomende culinaire talenten erkend, waaronder enkele van de meest invloedrijke chefs van dit moment.
De Oceania Allura, met een capaciteit van 1.200 passagiers, zal volgens Oceania Cruises “The Finest Cuisine at Sea” bevatten. Aan boord vinden cruisereizigers onder meer 270 nieuwe gerechten, een uitgebreid hands-on Culinary Center, en een vernieuwd menu met Nikkei-gerechten in het populaire Aziatische restaurant Red Ginger.
Naast de doop in november organiseert Oceania Cruises ook themareizen rondom de Best New Chefs. Zo vaart chef Aisha Ibrahim – benoemd tot Best New Chef in 2023 – van 18 tot 28 augustus 2025 mee op een speciale Alaska-cruise aan boord van de Oceania Riviera. Tijdens deze reis staan culinaire demonstraties, proeverijen en speciale menu’s centraal. In 2026 volgen twee soortgelijke culinaire cruises op de Oceania Allura.