Cruisereiziger
Eten en drinken

Holland America Line lanceert ‘Culinary Ambassador’ cruises

Holland America Line heeft haar ‘Culinary Ambassador’ cruises in 2025 en 2026 geïntroduceerd met o.a. live kookdemonstraties, proeverijen en exclusieve diners door en met topchefs.

Op cruises met een Culinary Ambassador worden culinaire activiteiten aangeboden waarbij de experts hun kennis, technieken en tips delen. Passagiers kunnen deelnemen aan live kookdemonstraties, koffiemomenten waarbij ze de chef beter leren kennen. Ook kunnen ze dineren tijdens intieme diners (op reservering) met een speciaal samengesteld menu. De drankenexperts verzorgen proeverijen, speciale evenementen en een diner met food- en winepairing in een specialiteitenrestaurant.

“Dineren is tegenwoordig een essentieel onderdeel van hoe mensen de wereld ontdekken, en met ons Culinary Ambassador-programma bieden we echt iets bijzonders — een ervaring die verder gaat dan wat er op het bord ligt,” aldus Michael Stendebach, vice president Food, Beverage & Rooms Division bij Holland America Line. “Dankzij deze cruises kunnen we enkele van ’s werelds meest gerenommeerde experts aan boord brengen om de reis te verrijken. Het gaat niet alleen om goed eten — het gaat om leren, ontdekken, plezier beleven en misschien zelfs nieuwe inspiratie opdoen voor de eigen keuken thuis;

‘Culinary Ambassador’ chefs en experts 2025-2026

De culinaire ambassadeurs van Holland America Line zijn onder meer;

  • Chef David Burke. Hij versterkt het menu van het Pinnacle Grill restaurant met eigentijdse smaken en kenmerkende recepten. Hij leidt samen met zijn team 18 restaurants en verscheen o.a. in Top Chef Masters en TODAY Show.
  • Chef Masaharu Morimoto. Hij is de Global Fresh Fish Ambassador van Holland America Line. Morimoto brengt zijn kenmerkende stijl naar de Dining Room en het exclusieve restaurant Morimoto By Sea. Deze vind je op de Nieuw Amsterdam en als pop-up op andere schepen. Daarnaast is hij wereldwijd bekend als ster van Iron Chef en Iron Chef America.
  • Chef Ethan Stowell. Hij brengt de smaken van het Pacific Northwest aan boord, vooral met duurzaam gevangen vis uit Alaska. Zijn gerechten vind je bij New York Pizza en Lido Market, met vers aan boord gemaakte pasta’s en pizzabodem. Hij is oprichter van ESR, met bekroonde restaurants, en werd door Food & Wine uitgeroepen tot een van Amerika’s beste nieuwe chefs.
  • Chef Jacques Torres. Meester-chocolatier en maker van decadente desserts, waaronder een chocoladeverrassing op elke cruise.

De drankenexperts zijn:

  • Cocktailmaker Sam Ross. Bekroonde barman en maker van exclusieve cocktails in de bars op Holland America Line’s schepen voor Alaska.
  • Bartender Ivy Mix. Zij creëerde cocktails voor cruises naar Mexico en Zuid-Amerika, geïnspireerd op sterke agave dranken. Ze is medeoprichter van bar Leyenda en wijnwinkel Fiasco! in Brooklyn en schreef het boek Spirits of Latin America.
  • De bekroonde Nederlandse cocktailmaker Tess Posthumus, internationaal erkend om haar expertise in mixologie, is de maker van een exclusieve lijn cocktails die speciaal zijn ontwikkeld voor de Europese cruises. Met haar jarenlange ervaring en meerdere internationale prijzen op haar naam, brengt zij een unieke combinatie van vakmanschap en creativiteit aan boord. Haar zorgvuldig samengestelde cocktails weerspiegelen niet alleen haar passie voor het vak, maar geven ook een eigentijdse, Nederlandse signatuur aan de cruise-ervaring.
  • David Wondrich & Jeff Berry. David is een pionier en historicus op het gebied van ambachtelijke cocktails, auteur en curator van onze op eilanden geïnspireerde Caribbean cocktails. Jeff is Tiki-historicus, auteur, bareigenaar en maker van tropische cocktails die worden aangeboden op cruises naar Hawaï en de zuidelijke Stille Oceaan.
  • Master Tea Blender Steve Schwartz. Oprichter van Art of Tea, is een erkend Master Tea Blender. Zijn prijswinnende melanges worden wereldwijd verkocht. In Azië verzorgt hij een theeproeverij, een seminar genaamd Rituals of Tea en een exclusieve High Tea with Art of Tea.

De ‘Culinary Ambassador’ Cruises 2025 & 2026

Op de volgende cruises vaart een van de Culinary Ambassadors mee:

  • Op het schip de Zuiderdam, tijdens de Voyage of the Vikings is Chef Burke aan boord van 7–12 augustus 2025, van Dublin (Ierland) naar Reykjavik (IJsland).
  • Met de Nieuw Amsterdam, tijdens de 7-daagse Baja Peninsula vaart bartender Ivy Mix mee van 15–22 november 2025, een rondreis vanaf San Diego.
  • Op de Volendam vaart tijdens de 2026 Grand World Voyage Master Tea Blender Steve Schwartz mee van 25–30 maart 2026, van Singapore naar Halong Bay (Vietnam).
  • Op de Volendam is Chef Morimoto aan boord van de 2026 Grand World Voyage tijdens het verblijf in Japan (data volgen nog).
  • Met de Volendam tijdens de 2026 Grand World Voyage is chef Stowell aan boord van 29 april – 3 mei 2026, van Seattle (Washington) naar San Diego (Californië).
De Culinary Ambassador Cruises van Holland America Line zijn te boeken bij:

ANWB CruiseOnline Cruisereizen Corendon Stip TUI Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel?

Op de site staan regelmatig samenwerking – en affiliate links (o.a. buttons naar reisbureaus). Dit betekent dat wij een kleine vergoeding krijgen op het moment dat je via deze link iets boekt. De prijs van de geboekte cruise blijft voor jou altijd hetzelfde en je betaalt niets extra. Je kunt het zien als een manier om deze site te ondersteunen als je er iets aan hebt gehad.

Je kunt ons ook helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com, Coolblue of neem je Petje Af voor Cruisereiziger!

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *