Braziliaanse topchef Janaína Torres wordt doopmoeder van Celebrity Xcel
Celebrity Cruises heeft de Braziliaanse chef-kok Janaína Torres benoemd tot doopmoeder van het nieuwste schip in de Edge-klasse, de Celebrity Xcel. Torres, eigenaresse van het bekroonde restaurant A Casa do Porco in São Paulo, werd in 2024 door The World’s 50 Best uitgeroepen tot ‘Best Female Chef in the World’. Ze is daarmee de eerste Braziliaanse chef die door een grote cruiserederij deze rol vervult.
Celebrity Cruises benadrukt dat de samenwerking aansluit bij de gezamenlijke visie op culinaire beleving. Torres staat bekend om haar innovatieve en duurzame benadering van koken, waarbij ze traditionele Braziliaanse invloeden combineert met een no-waste filosofie. Het bedrijf profileert zich al langer met gastronomische vernieuwingen en was een van de eerste rederijen die een Forbes Travel Guide Star Award ontving voor zijn culinaire aanbod.
Tijdens de doopceremonie op 16 november 2025 in Fort Lauderdale zal Torres de Celebrity Xcel officieel haar naam geven. De Celebrity Xcel start aansluitend haar inaugurele seizoen vanuit Fort Lauderdale met 7-daagse cruises naar bestemmingen in de Bahama’s, Mexico, de Kaaimaneilanden, Puerto Plata, St. Thomas en St. Maarten. In de zomer van 2026 volgt een eerste Europese seizoen met afvaarten vanuit Barcelona en Athene, variërend van zeven tot elf nachten. Nieuw in het vaarschema zijn overnachtingen op Madeira.
Met Torres als doopmoeder wil Celebrity de nadruk leggen op de rol van gastronomie in de cruisebeleving. Het schip krijgt onder meer The Bazaar, een nieuw concept waar lokale gerechten, entertainment en culturele activiteiten centraal staan.