Cruisereiziger
Restaurant

Oceania Cruises heropent Franse restaurant Jacques aan boord van Oceania Allura

Oceania Cruises heeft de herintroductie gevierd van haar signature Franse restaurant Jacques aan boord van haar nieuwste schip, de Oceania Allura, met een speciale lintjesceremonie, geleid door de naamgever zelf, de rederij’s allereerste Executive Culinary Director, Chef Jacques Pépin.

Terwijl het schip op maandag 6 oktober in de haven van Boston, Massachusetts lag, eerde Oceania Cruises de beroemde chef en grondlegger van de culinaire filosofie van het merk met een officiële opening en een speciale lunch.

Chef Pépin sprak tot een intiem gezelschap van gasten, gevolgd door het feestelijke doorknippen van het lint bij de ingang van het restaurant, samen met zijn familie – dochter Claudine Pépin, schoonzoon Rollie Wesen en kleindochter Shorey Wesen – evenals zijn collega voor meer dan twintig jaar, Chef Eric Barale, Executive Culinary Director van Oceania Cruises en Master Chef of France.

“We hebben Jacques veertien jaar geleden voor het eerst geïntroduceerd aan boord van de Oceania Marina, en het jaar daarna op de Oceania Riviera. Ik ben verheugd deze prachtige nieuwe versie van ons geliefde culinaire restaurant nu te zien op ons nieuwste schip, de Oceania Allura, en haar zusterschip, de Oceania Vista,” aldus Chef Pépin.

Cruisereizen advertentie
advertentie Corendon

“Oceania Cruises heeft een erfenis opgebouwd van culinaire uitmuntendheid, integriteit en creativiteit, die nu zijn hoogtepunt bereikt in dit nieuwe hoofdstuk van Jacques dat we vandaag vieren. Het is een trots en diep ontroerend moment om dit te delen met dierbare vrienden, familie en collega’s, van wie velen vanaf het begin bij Oceania Cruises betrokken zijn geweest.”

Executive Culinary Director Chef Barale voegde toe: “Chef Alexis Quaretti en ik voelen ons vereerd en bevoorrecht om het nalatenschap van Chef Pépin voort te zetten. Hij was de allereerste die deze rol bekleedde, en hij heeft de standaard van uitmuntendheid bepaald waar wij nu naar leven. Hij belichaamt niet alleen onze filosofie van The Finest Cuisine at Sea, maar is ook de patriarch van de doctrine die honderden chefs binnen de vloot van Oceania Cruises begeleidt.”

Het vernieuwde menu combineert gedurfde nieuwe smaken met de klassieke gerechten die sinds de introductie van Jacques op de vloot bekend zijn. Passagiers kunnen onder andere genieten van:

  • Eend met een sinaasappelsaus op basis van Grand Marnier
  • Kalfsmédailon met morieljessaus
  • Franse desserts zoals Crêpes Suzette en profiteroles

Nieuw op het menu zijn onder andere:

  • Gevuld ei met gerookte forelrillette en steurkaviaar
  • Tableside-service voor gerechten zoals traditionele beef tartare en eenzeebaars en croûte voor twee personen
Wil jij genieten van het Franse restaurant Jacques bij Oceania Cruises? Boek een cruise bij:

CruiseOnline Cruisereizen Zeetours

Cruisereizen advertentie

advertentie Corendon

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel?

Op de site staan regelmatig samenwerking – en affiliate links (o.a. buttons naar reisbureaus). Dit betekent dat wij een kleine vergoeding krijgen op het moment dat je via deze link iets boekt. De prijs van de geboekte cruise blijft voor jou altijd hetzelfde en je betaalt niets extra. Je kunt het zien als een manier om deze site te ondersteunen als je er iets aan hebt gehad.

Je kunt ons ook helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com, Coolblue of neem je Petje Af voor Cruisereiziger!

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger