Holland America Line introduceert nieuwe regionale gerechten voor Caribisch cruiseseizoen
Holland America Line zet dit Caribische cruiseseizoen volledig in op lokale smaken en culinaire ervaringen. Met nieuwe gerechten, cocktails en kookdemonstraties aan boord van zes schepen, die de regio van oktober 2025 tot april 2026 aandoen, kunnen passagiers zich laten verrassen door de authentieke smaken van de eilanden.
De uitbreiding van het menu omvat nieuwe port-to-plate gerechten, verbeterde Caribisch geïnspireerde maaltijden en signature gerechten en suite room service-items van Holland America Line’s beroemde Culinary Ambassadors: David Burke, Masaharu Morimoto, Ethan Stowell en Jacques Torres.
“Dit seizoen nodigen we onze gasten uit om zich volledig onder te dompelen in de smaken en de geest van de eilanden,” zegt Michael Stendebach, vice president Food, Beverage & Rooms Division bij Holland America Line. “Van innovatieve gerechten van onze Culinary Ambassadors tot authentieke nieuwe recepten, elk gerecht is ontworpen om gasten naar het hart van het Caribisch gebied te brengen. Daarnaast creëren we momenten die de levendige cultuur van de regio vieren en elke reis onvergetelijk maken.”
Nieuwe Caribische gerechten en signature gerechten
Culinary Ambassador Masaharu Morimoto introduceert drie nieuwe Dining Room-gerechten (elk beschikbaar tegen een supplement van $25):
- Krokant gebakken verse vis van de markt met zoete tamarind-chilisaus en ingelegde groenten
- Gegrilde kreeftenstaart met Yuzu-boter geserveerd met seizoensgroenten uit Azië
- Verse Grouper met gestoofde soja-gemberreductie, gestoomde baby bok choy en babyworteltjes
Andere Culinary Ambassadors voegen signature gerechten toe (beschikbaar tegen supplement):
- David Burke: 425 gram (15-ounce) rib eye zonder bot ($24)
- Ethan Stowell: Spaghetti met confit kreeft ($15)
- Jacques Torres: cheesecake gedoopt in chocolade ($7)
Voor suite-gasten zijn exclusieve room service-items beschikbaar:
- Gekruide steak salade van Burke
- Zalm in steakhouse-stijl met huid van Stowell
- Chocolademousse van Torres
Caribische specialiteiten op het Dining Room-menu
Het Dining Room-menu bevat daarnaast diverse Caribische specialiteiten op alle gangen:
- Caribische garnalencocktail met chili
- Jerk ossenstaart kroket
- Gekruide buikspek
- Southwest zalm bowl
- Omgekeerde ananastaart
Port-to-Plate gerechten, onderdeel van het Global Fresh Fish Program, brengen verse, lokale ingrediënten aan boord:
- Kip met gember en mango
- Geroosterde grouper
- Gekruide barramundi
Een Caribbean Seafood Boil in Lido Market (beschikbaar voor $35 supplement) biedt een uitgebreide selectie: Caribische, romige zeevruchtensoep, warmwaterkreeft, verse snapper, schelpen, mosselen, roze garnalen, Dungeness-krab, rode aardappelen, maïs(brood) en warme Caribische rumcake.
Een Caribisch thema-diner rond het Lido Pool brengt de eilanden tot leven met lokale gerechten en live muziek. Terugkerende favorieten zoals broodpudding zijn beschikbaar in verschillende smaken, waaronder blauwe bessen-croissant, chocolade-hazelnoot, kokos, Jamaicaans en Caribisch. Ook terug zijn de Caribbean Brunch en Caribbean Teatime, beide met verse lokale ingrediënten.
Cocktails en Dranken: rum en regionale smoothies
Het Rum Ambassador-programma breidt uit met meer dan 35 unieke rums, waaronder een Single Barrel van Foursquare Exceptional Cask Selections, exclusief voor Caribische cruises.
Op RelaxAway, Half Moon Cay, kunnen passagiers een Aperol Spritz Piaggio of de terugkerende Aperol Spritz Tricycle bestellen. Nieuwe Caribisch-geïnspireerde sappen en smoothies zijn beschikbaar op Koningsdam, Nieuw Statendam en Rotterdam via Juice@Gelato.
Kookdemonstraties: Caribische specialiteiten
Twee nieuwe kookshows geven passagiers de kans om Caribische gerechten thuis na te maken. Onder leiding van de chefs aan boord leren deelnemers technieken en ingrediënten voor gerechten zoals:
- Kip met gember en mango met reggae aardappelen en yoghurt-lime saus
- Gegrilde varkenskotelet met rijst, rode mojo, zwarte bonen en chayote
Excursies: lokale culinaire ervaringen
Holland America Line breidt het aanbod van culinaire excursies uit, zodat passagiers lokale smaken en tradities aan wal kunnen ontdekken:
- All Things Papiamento, Oranjestad, Aruba – Rum- en chocoladeproeverij bij Bodegas Papiamento, gevolgd door een authentieke Arubaanse maaltijd inclusief Awa Lamunchi.
- Cooking with a View: Caribbean Cuisine by the Sea, St. John’s, Antigua – Kookles op het strand met een driegangenmenu en lokale dranken.
- Savor Barbados: A Bajan Feast for the Senses, Bridgetown – Mount Gay rum proeverij en het bereiden van lokale gerechten zoals flying fish en broodpudding net rumglazuur, inclusief een signature cocktail.
Caribisch cruiseseizoen 2025-2026
Passagiers kunnen kiezen uit bijna 30 verschillende Holland America Line-routes op zes schepen tussen oktober 2025 en april 2026. Nieuw dit seizoen is Miami als thuishaven en de terugkeer van Koningsdam, waardoor alle drie Pinnacle-klasse schepen in de Caribbean varen.
De routes bestrijken de oost-, west- en zuidcaribische regio’s en bieden gedeeltelijke Panama Kanaal-transits. Naast weeklange cruises zijn er langere reizen van 9 tot 14 dagen, waarbij meerdere eilanden op één route worden bezocht. Selecte november- en decembercruises bieden een tropische vakantie voor Thanksgiving en de wintervakantie.
Wil jij cruisen met Holland America Line in de Caribbean? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:
CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Zeetours


