Oceania Cruises doopt nieuwste schip, Oceania Allura, in Miami
Oceania Cruises heeft haar nieuwste schip, Oceania Allura, gedoopt met een ceremonie aan de pier in Miami. De chef-koks Tavel Bristol-Joseph, Katie Button, Calvin Eng, Aisha Ibrahim, George Mendes en Lawrence “LT” Smith hadden de eer om de Food & Wine Best New Chefs-franchise te vertegenwoordigen als doopouders tijdens de doopceremonie met de aloude traditie om een champagnefles op de boeg van het schip te breken, waardoor Oceania Allura en iedereen die aan boord van haar vaart geluk wordt gebracht.
De festiviteiten begonnen met een cocktailreceptie voor iedereen aan boord en een diner voordat het verplaatste naar de pier voor de ceremonie met speeches van hoogwaardigheidsbekleders, waaronder de Chief Luxury Officer, Jason Montague, en Chief Commercial Officer, Nathan Hickman, evenals Food & Wine-uitgever Tom Bair. Passagiers voegden zich vervolgens weer bij het schip voor een driedaagse feestelijke rondreis van en naar Miami.
Het evenement werd o.a. bezocht door voormalige peetmoeders Giada De Laurentiis (peetouder van Oceania Vista), Cat Cora (peetouder van Oceania Riviera) en Claudine Pépin (peetouder van Oceania Sirena en dochter van de eerste Executive Culinary Director van de luxe cruisemaatschappij, de beroemde chef-kok Jacques Pépin).
“We kunnen niet blijer zijn om Oceania Allura officieel te verwelkomen in onze vloot”, zegt Jason Montague, Chief Luxury Officer van Oceania Cruises. “Het is passend dat ze wordt gedoopt in onze geboorteplaats Miami; een stad die levendigheid en verfijning belichaamt. We zijn zeer vereerd om deze gedenkwaardige gebeurtenis samen met haar vooraanstaande doopuders te vieren, waarmee een nieuw hoofdstuk wordt gemarkeerd in onze historische samenwerking met Food & Wine.”
Tom Bair, uitgever van Food & Wine, voegde hieraan toe: “Dit is het begin van een inspirerende samenwerking tussen Food & Wine en Oceania Cruises. We delen allebei een eenvoudige maar krachtige overtuiging: dat uitmuntendheid nooit uit de mode raakt. Al tientallen jaren staan we allemaal voor vakmanschap, voor creativiteit en voor een diep respect voor de culinaire wereld in het verleden, heden en toekomst. Door Food & Wine’s Best New Chefs-franchise te benoemen tot peetouder van dit prachtige schip, viert Oceania Cruises de toekomst van dineren. Deze chef-koks zijn vernieuwers. Ze herdefiniëren hoe we eten ervaren; en nu zullen ze die creativiteit naar de zee brengen.”
Oceania Allura’s inaugurele vaarroutes omvatten meer dan 92 bestemmingen op een reeks van 7- tot 34-daagse reizen, van iconische steden tot minder bekende juweeltjes. Oceania Allura, zusterschip van Oceania Vista, dat in 2023 werd gelanceerd, is het achtste schip van de rederij. Met de ruimste standaard passagiershutten op zee, die meer dan 290 vierkante voet meten, is ze 791 voet (241 meter) lang en weegt ze meer dan 67.000 ton. Met een capaciteit van 1.200 passagiers bij dubbele bezetting, heeft Oceania Allura twee bemanningsleden voor elke drie passagiers, waarvan de helft zich toelegt op culinaire operaties.
Onder de 12 eetgelegenheden aan boord bevindt zich de Grand Dining Room, met 270 nieuwe recepten voor alle drie de maaltijdservices, en de Crêperie, een volledig nieuw concept voor de rederij, met een selectie van Franse crêpes, Brusselse wafels en bubbelwafels, naast ijscoupes met gelato.
Bovendien brengt de cruisemaatschappij haar oorspronkelijke Franse restaurant, Jacques; vernoemd naar chef-kok Pépin, terug. Het menu van deze geliefde eetgelegenheid is een samenwerking tussen chef-kok Pépin zelf en de huidige Executive Culinary Directors en Master Chefs van Frankrijk, Alexis Quaretti en Eric Barale, waarbij nieuwe smaken worden gecombineerd met geliefde gerechten die favoriet zijn bij cruisereizigers sinds Jacques voor het eerst werd geïntroduceerd aan boord van Oceania Marina.
Cruises tijdens het inaugurele seizoen van de Oceania Allura zijn te boeken bij:
CruiseOnline Cruisereizen Zeetours


