Oceania Cruises onthult twee nieuwe culinaire concepten aan boord van Oceania Sonata
Oceania Cruises heeft twee gloednieuwe culinaire concepten onthuld aan boord van de Oceania Sonata, het eerste schip van de volgende generatie Sonata-klasse die in augustus 2027 te water wordt gelaten.
Aan boord van Oceania Sonata zal volgens de rederij het meest exclusieve fine dining restaurant op zee debuteren, La Table par Maîtres Cuisiniers de France, en Nikkei Kitchen, een avondlocatie gericht op een levendige fusie van Peruaanse smaken en verfijnde Japanse culinaire technieken en smaken.
La Table
La Table zal het enige restaurant op zee zijn dat wordt geopend met het keurmerk van de legendarische Maîtres Cuisiniers de France (Meesterkoks van Frankrijk, MCF), een wereldwijd gerespecteerde instelling die zich toelegt op het promoten van de Franse culinaire kunsten.
De samenwerking met MCF om La Table te lanceren is een wereldprimeur voor een cruisemaatschappij en verdiept de relatie tussen de rederij en deze organisatie verder. De twee Executive Culinary Directors van Oceania Cruises, chefs Alexis Quaretti en Eric Barale, zijn beiden opgenomen in de MCF-ranglijst, waardoor dit de enige cruisemaatschappij ter wereld is met twee MCF-leden die toezicht houden op het culinaire programma.
La Table biedt slechts plaats aan 18 passagiers en biedt een intieme eetervaring, met een roulatie van menu’s die worden samengesteld door chefs Quaretti en Barale samen met een selectie speciaal uitgenodigde Master Chefs van Frankrijk van over de hele wereld. La Table zal ook de locatie zijn voor Oceania Cruises’ beroemde Dom Pérignon Experience, een zesgangen-proeverijmenu gecombineerd met drie vintage champagnes.
Nikkei Kitchen
Nikkei Kitchen zal zich aansluiten bij La Table als een nieuwe culinaire ervaring aan boord van Oceania Sonata, waarbij passagiers de kans krijgen om te genieten van gerechten geïnspireerd op deze voortdurend veranderende culinaire beweging. Ontstaan uit de mix van Peruaanse ingrediënten en Japanse techniek, die zijn oorsprong vindt aan het einde van de 19e eeuw, toen Japanse immigranten zich in Peru vestigden en traditionele Japanse recepten begonnen aan te passen met inheemse Peruaanse ingrediënten. De Nikkei-keuken wordt herkend door kenmerkende gerechten met verse zeevruchten, heldere citrus, sojasauzen en pittige pepers.
Samen met chefs Quaretti en Barale werkt chef Gustavo Sugay aan de ontwikkeling van het menu van Nikkei Kitchen, die meer dan 20 jaar ervaring meebrengt in het bereiden van deze dynamische keuken. Chef Sugay heeft samen met het Oceania Cruises-team eerder al een collectie van 12 innovatieve Nikkei-gerechten gebracht naar het pan-Aziatische restaurant Oceania Cruises, Red Ginger.
Het menu van Nikkei Kitchen aan boord van Oceania Sonata viert de tijdloze gebruiken van zowel Peruaanse als Japanse culturen, terwijl het tegelijkertijd experimenteren omarmt. Het lichte en luchtige interieur van Nikkei Kitchen, compleet met een moderne, open keuken, zal de frisse en lichte gerechten weerspiegelen die elke avond worden geserveerd.
Toekomst culinaire programma
“Oceania Sonata biedt een geweldige kans om de toekomst van ons culinaire programma opnieuw vorm te geven, terwijl we ook de culinaire concepten bieden die onze gasten kennen en waarderen,” zei Jason Montague, Chief Luxury Officer van Oceania Cruises. “La Table en Nikkei Kitchen zijn een symbool voor wat Oceania Cruises onderscheidt, dankzij ons vermogen om culinair talent van wereldklasse te combineren met de creatieve vrijheid die resulteert in onvergetelijke eetervaringen. Deze nieuwe culinaire concepten weerspiegelen onze voortdurende inzet voor innovatie en onze inzet om The Finest Cuisine at Sea te serveren.”
Chef Quaretti zegt: “Deze restaurants zijn niet zomaar nieuwe locaties aan boord; ze zijn de belichaming van mijn en Chef Barale’s gedeelde toewijding aan ons culinaire vak, en we kijken ernaar uit om de komende maanden meer te delen over deze bijzondere ervaringen. La Table heeft ons in staat gesteld een eetervaring te creëren die het erfgoed van de Franse gastronomie eert, een keuken waar we gepassioneerd over zijn, en die deze vooruit helpt. Met de toevoeging van Nikkei Kitchen kunnen we gedurfde, wereldwijde smaken op onverwachte, frisse manieren vieren.”
La Table is een exclusieve ervaring, die door slechts 18 personen per avond te reserveren is. Voor een aanvullende wijnervaring worden extra kosten in rekening gebracht. Nikkei Kitchen zal een capaciteit gecontroleerde ervaring zijn die deel uitmaakt van de altijd inbegrepen speciale eetgelegenheden van de rederij. Aanvullende details van deze twee nieuwe concepten, waaronder menu’s, zullen volgend jaar worden onthuld.
Tien culinaire ervaringen
Naast La Table en Nikkei Kitchen zal Oceania Sonata tien culinaire ervaringen bieden, die een synoniem zijn geworden van Oceania Cruises, waaronder de Grand Dining Room, evenals speciale eetgelegenheden: Jacques, het Franse restaurant van de rederij; pan-Aziatische Red Ginger; Polo Grill steakhouse; en Toscana, waar Italiaanse specialiteiten worden geserveerd.
Als negende schip in de vloot van Oceania Cruises zal Oceania Sonata de eerste zijn van vier schepen met 1.390 passagiers in de nieuwe Sonata-klasse. Het nieuwe schip zal in augustus 2027 debuteren en zal het meest ruime en rijkste aan voorzieningen tot nu toe zijn, waarbij 30% van alle accommodaties suites zullen zijn.
Wil jij deze nieuwe restaurants zelf ervaren op de gloednieuwe Oceania Sonata? Bekijk de mogelijkheden en prijzen via:
CruiseOnline Cruisereizen Zeetours


