Holland America Line introduceert nieuwe gerechten in Tamarind
Holland America Line introduceert meer dan een dozijn nieuwe gerechten in Tamarind, haar populaire Pan-Aziatische specialiteitenrestaurant. Deze nieuwe gerechten zijn een aanvulling op de huidige bij passagiers geliefde voorgerechten, hoofdgerechten en desserts op het menu. Tot de toevoegingen behoren voorgerechten die kunnen worden gedeeld, waaronder bao buns en Koreaanse rundvlees-taco’s. Ook zijn er vegetarische en veganistische gerechten beschikbaar.
Naast het vernieuwde menu krijgen ook de tafelaankleding en de uniformen van het personeel een update. De aankleding wordt kleurrijker en krijgt meer textuur. Het personeel zal gekleed gaan in een zwarte outfit met een buikband in pruimkleur als accent.
Nieuwe gerechten in Tamarind met vis
Het vernieuwde menu van Tamarind is in lijn met de versterkte focus van de rederij op culinaire beleving. Het wil met de gerechten de smaken en tradities van verschillende regio’s over de wereld vieren. Conform het “Savour the Journey”-thema van de rederij moet de beleving bij Tamarind passagiers verbinden met de Aziatische cultuur, door middel van lokale gerechten en vernieuwde sfeer. De gerechten op het menu bevatten vissoorten die deel uitmaken van Holland America Line’s Global Fresh Fish Program, met meer dan 80 soorten verse vis die lokaal worden ingekocht via een wereldwijd netwerk.
“Het nieuwe menu van Tamarind blijft de levendige smaken van Azië vieren met een frisse kijk, terwijl het trouw blijft aan de oorsprong van het restaurant,” aldus Michael Stendebach, vice president food, beverage & rooms division van Holland America Line. “Tamarind is een geliefd restaurant, en we blijven voortbouwen op de innovatie die deze locatie vanaf het begin heeft gekenmerkt. Het nieuwe menu is mooi in balans: het behoudt veel favorieten van gasten, terwijl het ook spannende nieuwe gerechten introduceert.”
Tamarind aan boord van 5 schepen
Het restaurant is aanwezig op vijf schepen en serveert gerechten die ingrediënten, technieken en smaken combineren uit verschillende Pan-Aziatische keukens. Het vernieuwde menu wordt tussen april en juni 2025 uitgerold op de Rotterdam, Nieuw Statendam, Koningsdam, Eurodam en Nieuw Amsterdam. Vanaf oktober 2025 is de Taste of Tamarind Pop-up ervaring beschikbaar op de Westerdam (in Azië), Noordam (in Australië), evenals op Grand Voyages en bepaalde Legendary Voyages.
*Het vernieuwde Tamarind-menu bevat de volgende gerechten (* geeft een nieuw gerecht aan):
Aziatische voorgerechten
-
* Kokos-gepaneerde Sint-jakobsschelpen: met honing-limoen dressing
-
Jewels of the Sea: garnalenwontons en baby bok choy in een citroengras-sesam bouillon
-
* Bao Bun met varkensvlees: met lente-ui, wortel, ingelegde komkommer, geroosterde sesamzaadjes en koriander
-
* Lumpiang Shanghai: met gekruid varkensgehakt, loempiavel, zoete chilisaus en groene papaja
-
Satay Sampler: met Maleisisch lamsvlees, Indonesische kip, Thaise varkenssaté, pindasaus en ajad-komkommersalade
-
Garnalen tempura: met zoetzure saus en sesamnoedels
- * Koreaanse rundvlees taco, Bulgogi (vegetarische versie op aanvraag): met kimchi-mayo, Aziatische koolsla, avocado en koriander
-
Thaise rundvleessalade: licht gebakken rundvlees, koriander, lente-ui, komkommer, verse munt en geroosterde pinda’s in een kaffir-limoen dressing
-
* Vegan Tom Kha Thaise kokossoep: met kaffir-limoen, champignons, taugé en chili-olie
-
Taste of Tamarind: een selectie van populaire voorgerechten, samengesteld om te delen en afgestemd op het aantal passagiers aan tafel. Deze schaal bevat: garnalen tempura, bulgogi taco, Lumpiang Shanghai en Satay Sampler
Aziatisch geïnspireerde hoofdgerechten
-
Krokante eend met gember-chili glazuur: met yaki udon, gegrilde lente-ui en taugé
-
* Mongoolse lamskotelet: met baby bok choy, geroosterde sesamzaadjes en mirin-pruimensaus
-
Panang rode curry met kokoskip: met krokante lotus, gewokte groenten en geroosterde pinda’s
-
* Zoete aardappel bloemkool massaman: met sperziebonen, krokante uitjes, taugé, basilicum en pinda’s
-
* Thaise basilicum szechuan garnalen: met chili-glazuur, Aziatische specerijen, champignons, paprika en lente-ui
-
Ossenhaas met wasabi & sojakorst: met tempura-uienringen en tonkatsu saus
- * Teochew gebakken zeebaars: met gember-lente-ui chili sojasaus
-
* Vegan Singapore Mei Fun: met aubergine katsu, rijstnoedels, paprika, taugé en yu choy
-
Wok-gebraden kreeft: met Aziatische groenten, gember, zoete chili en sojasaus (toeslag)
Aziatisch geïnspireerde desserts
-
Cherry Blossom Tart: chocolade- en koekjesbodem
-
Mango Posset: kokosmakroon, passievruchtgelei en mango sorbet
-
Passion Fruit Cloud: lichte eiwitsoufflé met passievrucht sorbet
-
Selectie huisgemaakte sorbets: citroen-basilicum, yuzu en lychee
-
Vegan ananas-kokos tapioca: met citroengras-schuim en sesamkoekje
Bijgerechten op het menu zijn onder andere: gestoomde jasmijn- of zilvervliesrijst, gebakken rijst met ei, Aziatische aubergine, bok choy en in sake gestoofde oester- en shiitakepaddenstoelen.
“Het volledige culinaire team heeft meegewerkt aan de vernieuwing van het menu, maar Fleet Chef Ming Wong leidde deze verandering en bracht haar Maleisische achtergrond in om veel van de gerechten te inspireren,” vervolgt Stendebach. “Ons doel is om de smaken en gerechten zo authentiek mogelijk te houden, en Chef Ming heeft ervoor gezorgd dat onze gasten een echte Aziatische ervaring beleven.”
De premium eetervaring bij Tamarind is beschikbaar voor een toeslag van $35, of inbegrepen bij het “Have It All” pakket.