Cruisereiziger
RenovatieReparaties & Werfbezoek

Vernieuwingen aan boord Oasis of the Seas

oasis shipfactsWanneer de Oasis of the Seas het mammoetdok van Keppel Verolme binnenvaart, wordt dit met alle precisie van de wereld volbracht. Het dok van 405 meter lang en 90 meter breed kan met ‘gemak’ de Oasis of the Seas van 362 meter en 60 meter breed, ontvangen. Het vrijwel grootste cruiseschip van de wereld ontvangt bij de werf een aantal vernieuwingen. De moeilijkste klus die geklaard moet worden, is het vervangen van een motor. De afgelopen tijd is de motor in het schip al klaar gemaakt om uit het schip te worden getakeld bij Keppel Verolme. Eerst wordt een gat in de bodem gesneden zodat de oude motor eruit gehaald kan worden. Daarna wordt uiteraard de nieuwe motor met alle precisie in het schip getakeld. Het gaat daarbij om millimeterwerk.

Andere onderhoudsklussen bestaan uit het nakijken en bijwerken van de coating van het schip dat zich normaliter onder de waterlijn bevindt.

Royal Caribbean neemt eigen personeel mee dat tijdens het twee-weekse droogdok aan boord verblijft. Zij zorgen voor standaard vernieuwingen zoals nieuw tapijt (90.000m2), vernieuwingen in de hutten en interieur. Ook zijn er veranderingen in het hoofdrestaurant waar het nieuwe concept Dynamic Dining volgend jaar zal worden ingevoerd. Passagiers kunnen dan kiezen uit  uit een combinatie van gratis en betaalde (specialiteiten)restaurants. Er zijn daarbij geen vaste dinertijden, geen vaste tafelzitting en geen verplichte formele avonden. De diverse restaurants zijn te reserveren via een systeem die voor je cruise reeds beschikbaar is.

Tijdens het droogdok worden ook voorbereidingen getroffen voor de musical Cats, de beroemde Broadway-musical van Andrew Lloyd Webber. De musical is gebaseerd op het boek Old Possum’s Book of Practical Cats van Thomas Stearns Eliot. Het was een van de langstlopende shows op Broadway en won talrijke prijzen waaronder 7 Tony’s en een Grammy-award.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger