Muntceremonie voor Rotterdam op scheepswerf Fincantieri in Marghera

Vooruitlopend op de te waterlating van de Rotterdam volgende week, vierde Holland America Line vandaag op de Marghera-scheepswerf van Fincantieri in Italië al de muntceremonie van het schip. In navolging van de Italiaanse scheepsbouwtraditie nam Mai Elmar, Executive Director van Cruise Port Rotterdam, als madrina van het schip deel aan dit feestelijke gebeuren.

Tijdens de aan alle voorwaarden voldane ceremonie werden Nederlandse munten – die in 1872 werden geslagen ter ere van Holland America Line’s eerste Rotterdam – aan het buitendek van het schip gelast. Het aanbrengen van de munten brengt volgens de scheepsbouwtraditie geluk. Na deze ceremonie werd er een zegen uitgebracht door de kapelaan van de scheepswerf. Bij het evenement waren aanwezig: Antonio Quintano, de Directeur van de Fincantieri Marghera Shipyard; Cyril Tatar, Vice President Newbuilding Services van de Holland America Group en Nico Bleichrodt, Vice President International Sales van Holland America Line.

“We zijn blij dat we de traditie van de muntceremonie voort kunnen zetten. Deze mijlpaal geeft namelijk aan dat ons nieuwe schip Rotterdam binnen een jaar wordt opgeleverd”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line.

Op 7 oktober wordt het schip te water gelaten, waarna bij een afbouw-pier de volgende bouwfase start. De oplevering van Rotterdam staat gepland op 30 juli 2021.

Ben je net als wij nieuwsgierig naar cruisen met de Rotterdam? Kijk dan bij:

Captain CruiseCruisereizenStipTUITravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)