Cruisereiziger
Expeditiecruisen

Hurtigruten’s Finnmarken wordt omgebouwd tot expeditieschip

Hurtigruten laat het cruiseschip Finnmarken ombouwen tot een hybride expeditieschip. De transformatie van het in 2002 gebouwde schip zal worden uitgevoerd door de Noorse scheepswerf Green Yard Kleven.

Vorig jaar waren de openbare ruimtes en hutten aan boord van de Finnmarken (15.000 brutoton) al gerenoveerd. De noodzakelijke technische werkzaamheden voor de conversie worden nu opgepakt. Het schip zal o.a. worden uitgerust voor walstroom.

De ombouw van het 634 passagiers tellende schip zal een dezer dagen van start gaan en wordt naar verwachting in het voorjaar afgerond. Onder de nieuwe naam Otto Sverdrup gaat het daarna expeditiecruises varen langs de Noorse kust.

Hurtigruten heeft een goede relatie met Kleven. De scheepswerf bouwde eerder al de hybride expeditieschepen Roald Amundsen en Fridjof Nansen met dieselmotor-krachtcentrales gecombineerd met batterijvoeding voor Hurtigruten.

Interesse in cruisen met Hurtigruten? Cruises zijn boekbaar bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Norske

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!