MSC Cruises brengt chefkoks naar Grand Prix van Italië
MSC Cruises bracht afgelopen weekend een vleugje van haar gastronomie naar de racetrack tijdens de Italiaanse Grand Prix 2025. De rederij, Premium Partner van het BWT Alpine Formula One Team, is de eerste die haar chefkoks naar de Formula One bracht.
Drie van haar bekroonde chefs brachten de smaken van de befaamde specialiteitenrestaurants van de vloot – waaronder Eataly, Kaito Sushi & Teppanyaki, Chef’s Garden Kitchen, Hola! Tacos & Cantina – rechtstreeks naar de coureurs, monteurs, ingenieurs en VIP-gasten.
“Dit was een nieuwe en unieke gelegenheid om de creativiteit en het vakmanschap van onze chefs te tonen, en dezelfde authentieke gastronomische beleving die onze gasten aan boord ervaren, naar het circuit te brengen, zodat het BWT Alpine Formula One Team en hun gasten ervan konden genieten,” aldus Stéphane Franchini, Senior Director Food and Beverage bij MSC Cruises.
“Onze vloot van 23 schepen telt meer dan 72 specialiteitenrestaurants, verspreid over 16 verschillende concepten, die authentieke gastronomische ervaringen bieden geïnspireerd door culturen van over de hele wereld. Wij bedienen iedere smaak en verleiding, en nodigen onze gasten uit de wereld te ontdekken via hun smaakpapillen – met een mix van traditionele favorieten en verrukkelijke nieuwe smaken. Door onze ervaring naar Monza te brengen, konden we onze passie, precisie en excellentie in gastronomie tonen aan onze partners.”
Menu
Het op maat samengestelde menu werd gecreëerd door enkele van de culinaire grootmeesters van MSC Cruises: de bekroonde Italiaanse chef Luca Cesarini, de vermaarde specialist in de Aziatische keuken Chef Xiao Wang en de Michelin-ervaren chef Pasquale Puziello. Samen beschikken zij over tientallen jaren internationale ervaring in wereldberoemde restaurants en luxe hotels, wat de mondiale aard van het culinaire aanbod van MSC Cruises weerspiegelt.
Coureurs, crew en VIP-gasten van het BWT Alpine Formula One Team genoten van een spectaculair menu met gerechten uit de toonaangevende restaurantconcepten van MSC Cruises, waaronder:
- Hamachi- en Ora King-zalmsashimi met truffel-teriyaki (van Kaito Sushi)
- La Burrata met Toscaanse tomatenbroodcompote en Taggiasca-olijvencrumble met basilicum (van Eataly)
- Le Tagliatelle al Tartufo met Toscaanse boter, Parmigiano Reggiano en Appennino-truffel (van Eataly)
- Misoyaki Black Cod met krokante rijstcake en wasabi beurre blanc (van Pan Asian restaurant)
- Glazed Short Rib van rund met bloemkoolpuree en zoetzure ui (van Chef’s Garden Kitchen)
- Krabcakes met jumbo krab, Cajun-remoulade, salade en citroen (van Butcher’s Cut Steakhouse)
- Heerlijke desserts waaronder Il Tiramisu (van Ocean Cay Restaurant) en Mexicaanse Flan (van Hola! Tacos Mexican Cantina)
MSC Cruises’ Corporate Chef, Luca Cesarini: “Omdat ik ben opgegroeid met het volgen van Formula 1, was het een voorrecht om midden in de actie te staan en een menu te serveren dat de BWT Alpine Formula One-piloten van ‘brandstof’ voorzag voor hun spannende race.”
BWT Alpine Formula Team Global Marketing Director, Guy Martin, voegde toe: “Door de ziel van de zee naar de snelheid van het circuit te brengen, creëerden de getalenteerde chefs van MSC Cruises een onvergetelijke culinaire reis, waarbij passie en smaak samenkwamen tijdens de Italiaanse Grand Prix.”
De samenwerking maakte deel uit van het wereldwijde partnerschap dat eerder dit jaar werd aangekondigd tussen MSC Cruises en BWT Alpine Formula One Team, waarbij beide merken zich inzetten voor innovatie, precisie en het leveren van onvergetelijke ervaringen – of dat nu op zee of op het circuit is. MSC Cruises werd in februari 2025 aangekondigd als Premium Partner van BWT Alpine Formula One Team en is sinds 2022 Global Sponsor van Formula 1®.
Boek je cruise bij:
MSC Cruises Cruise Online CruiseReizen TUI