Cruisereiziger

Heimaey

Terug naar Bestemmingen – IJsland & Faroer Eilanden

Aanlegplaats

Heimaey is een tender haven, en afhankelijk van het weer, kan dit vanwege wind en golven tot problemen, of zelfs noodgedwongen overslaan van deze haven leiden.

Afstand naar stad

Tenders leggen midden in Heimaey aan, op de steiger worden plattegronden uitgedeeld.

Bezienswaardigheden/excursies

Heimaey is een stadje én gelijknamig eiland in de Wetman-eilanden groep, 7,4 km ten zuiden van IJsland, waar Heimaey het grootste eiland is. Het eiland staat voornamelijk bekend om de grote verscheidenheid aan vogels, met name de papegaaiduikers (puffins). Veel zeldzame vogels vertrekken echter aan het einde van hun seizoen, zo rond half tot eind augustus. Vanaf het haventje is het mogelijk om een boottocht rond Heimaey te maken, waar allerhande markante punten worden bezocht, alsmede een goed zicht op de aanwezige vogelsoorten van het eiland. Het plaatsje zelf heeft een VVV/boekwinkel/koffieshop (vlakbij de haven) met gratis Wifi en enkele andere, kleine winkels. In het plaatsje is ook nog een klein museum, met aandacht voor cultuur, geschiedenis en ook informatie en beelden van de meest recente vulkaan uitbarsting van 1973. Er is tevens gratis Wifi.

Op loopafstand van het haventje kunnen overblijfselen van een voormalig fort bezocht worden (ter bescherming tegen Algerijnse piraten), waar een kleine traditionele kerk staat, een geschenk van Noorwegen uit 2000, om de viering van het christendom in IJsland te vieren. Om hier te komen, kun je over een kleine heuvel wandelen, gevormd door de diverse lava restanten van de recente vulkaan uitbarstingen.

Bij de kerk in het centrum staat een karakteristiek beeld, ter nagedachtenis aan de vele om het leven gekomen vissers van Heimaey, waar visserij een van de voornaamste bronnen van inkomsten is.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

Kijk welke cruiseschepen naar Heimaey gaan:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Lees het laatste cruisenieuws over Heimaey

Met dank aan Jeroen voor deze informatie.

Heb je vragen over deze bestemming? Laat je reactie hieroner achter of mail naar info@cruisereiziger.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *