Zware boetes verwacht voor Oasis of the Seas

2OasisRoyal Caribbean International kan naar alle waarschijnlijkheid een flinke boete tegemoet zien van de Nederlandse overheid naar aanleiding van overtredingen die zijn geconstateerd op het cruiseschip Oasis of the Seas tijdens haar twee weken droogdok bij Keppel Verolme. Volgens Inspectie SZW zouden op grote schaal o.a. de regelgeving omtrent arbeidstijden en tewerkstelling van buitenlandse werknemers zijn overtreden.

De Inspectiedienst heeft zowel woensdag als vrijdag de werf bezocht voor controle. Enkele tientallen voornamelijk Filippijnse en Zuid-Amerikaanse bemanningsleden zouden niet over de vereiste papieren beschikken. De maximale boete kan per persoon tot 12.000 euro oplopen. De hoogte van de boetes voor de te lange werkdagen zijn nog niet bekend. De Amerikaanse rederij zou vantevoren door de Inspectiedienst zijn gewaarschuwd.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​