Cruisereiziger
Bouw

Quantum of the Seas naar dok bij Blohm+Voss in Hamburg

Quantum~1_W466

Update 17 oktober 2014: Wegens een te lage waterstand kan het schip niet worden ingedokt bij Blohm + Voss. Ze zal daarom rechtstreeks op zaterdagmorgen in Bremerhaven aanleggen bij het Columbus Cruise Center.

Het op twee na grootste cruiseschip ter wereld, de Quantum of the Seas, is officieel begonnen aan de laatste nautische zeetesten voor de kust van Noorwegen. Het technische deel van de testen kon afgelopen week afgesloten worden. Na de laatste testvaart die deze week staat gepland, vaart het schip aanstaande zondag op 19 oktober naar Hamburg.

Voor de daadwerkelijke overdracht van het schip aan de cruisemaatschappij Royal Caribbean op 25 oktober, gaat het schip nog het dok in bij Blohm+Vosss. Daar wordt de laatste hand gelegd aan het emissiebeperkingssysteem en de instelling van de boegschroeven. Ondertussen werken aan de binnenkant de arbeiders door en worden zelfs nog crew-trainingen gegeven. Als alles de komende jaren goed gaat, wordt het schip pas over vijf jaar weer in een volgend dok verwacht.

In totaal heeft de Meyer Werft 20 maanden aan het schip gebouwd, vanaf februari 2013 tot aan nu. De overdracht van het schip vindt plaats in Bremerhaven op 25 oktober.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger