Quantum of the Seas naar dok bij Blohm+Voss in Hamburg

Quantum~1_W466

Update 17 oktober 2014: Wegens een te lage waterstand kan het schip niet worden ingedokt bij Blohm + Voss. Ze zal daarom rechtstreeks op zaterdagmorgen in Bremerhaven aanleggen bij het Columbus Cruise Center.

Het op twee na grootste cruiseschip ter wereld, de Quantum of the Seas, is officieel begonnen aan de laatste nautische zeetesten voor de kust van Noorwegen. Het technische deel van de testen kon afgelopen week afgesloten worden. Na de laatste testvaart die deze week staat gepland, vaart het schip aanstaande zondag op 19 oktober naar Hamburg.

Voor de daadwerkelijke overdracht van het schip aan de cruisemaatschappij Royal Caribbean op 25 oktober, gaat het schip nog het dok in bij Blohm+Vosss. Daar wordt de laatste hand gelegd aan het emissiebeperkingssysteem en de instelling van de boegschroeven. Ondertussen werken aan de binnenkant de arbeiders door en worden zelfs nog crew-trainingen gegeven. Als alles de komende jaren goed gaat, wordt het schip pas over vijf jaar weer in een volgend dok verwacht.

In totaal heeft de Meyer Werft 20 maanden aan het schip gebouwd, vanaf februari 2013 tot aan nu. De overdracht van het schip vindt plaats in Bremerhaven op 25 oktober.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.