P&O Cruises kondigt bouw nieuw cruiseschip aan

P&O CruisesTegelijkertijd met de bekendmaking van de bouw van twee nieuwe cruiseschepen voor Carnival Cruise Line heeft moedermaatschappij Carnival Corporation ook onthult dat de vloot van P&O Cruises wordt uitgebreid met een nieuwbouwschip. Op de Meyer Werft in Papenburg zal in 2020 het grootste schip ooit voor de Britse markt worden opgeleverd. Het krijgt een capaciteit van 5.200 passagiers. Dat is een stuk groter dan het huidige vlaggenschip van de Britse cruisemaatschappij, de Britannia met 3.647 passagiers en een brutotonnage van 141.000. Het familievriendelijke schip (180.000 brutoton), dat zal worden aangedreven door milieuvriendelijk vloeibaar aardgas (LNG), krijgt haar thuisbasis in Southampton. Eind oktober worden meer details bekendgemaakt over het nog naamloze schip.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.