Meyer Turku gaat 2 nieuwe schepen bouwen voor Carnival Cruise Line

ship_spirit_sydney_101712_RAU4738
Carnival Spirit

Carnival Corporation laat voor haar cruisemerk Carnival Cruise Line twee nieuwe cruiseschepen bouwen door de scheepsbouwer Meyer Turku op de werf in het Finse Turku. Daarvoor is dinsdag een memorandum van overeenkomst getekend tussen beide partijen. De aanwinsten met elk een brutotonnage van 180.000 worden naar verwachting in 2020 en 2022 opgeleverd. Ze worden de grootste schepen in de vloot van de Amerikaanse rederij met een capaciteit van 5.200 passagiers op basis van een dubbele bezetting.

Het worden de eerste schepen in Noord-Amerika die aangedreven zullen worden door milieuvriendelijke vloeibaar aardgas (LNG). Carnival Cruise Line laat voor het eerst in 12 jaar weer cruiseschepen in Finland bouwen. In de huidige vloot zijn er 12 schepen die werden gerealiseerd in het Scandinavische land, 8 schepen uit de Fantasy-klasse en 4 uit de Spirit-klasse. Design details en informatie over de routes van de nieuwe schepen worden op een later moment bekendgemaakt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!