AIDAperla ligt stil bij Rozenburg

Update 16:25: De AIDAperla is zojuist weer vertrokken richting zee. Het schip is inderdaad beschadigd geraakt, maar na inspectie gaat het schip toch verder naar Hamburg. De verwachte aankomsttijd zal om 12:00 uur ‘s middags zijn in plaats van de geplande aankomst in de ochtend om 08:00 uur.

De AIDAperla ligt momenteel (14:00 uur) al een tijdje stil bij Rozenbrug. Volgens het Havenbedrijf Rotterdam zou er een inspectie plaatsvinden onder water. AIDA Cruises noemt het in een tweet richting een passagier ‘een korte operationele stop’. Deze zou inmiddels al meer dan vier uur duren. Duikers zijn gesignaleerd en volgens geruchten aan boord zou een visnet vast zitten onder water.

De AIDAperla vaart (twee) wekelijks een rondje West-Europese steden en doet Rotterdam elke donderdag aan. Vrijdagmorgens vertrekt het schip richting Hamburg, zo ook vanmorgen rond 07:00. Bij Schiedam ontmoette de AIDAperla ook nog even MSC Preziosa die naar de Erasmusbrug voer. De AIDAperla was al voorbij Hoek van Holland toen het schip omkeerde en het Calandkanaal invoer.

foto: AIDAperla donderdagavond aan de kade in Rotterdam

Wil je ook mee op de AIDAperla? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravelstore

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)